• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.12.2022

20:02

ĐUKANOVIĆ KIPTI OD BESA, ZAHTEVA NOVE IZBORE! Vlast je neodgovorna prema nacionalnim interesima i ignoriše Evropu

Vesti

ĐUKANOVIĆ KIPTI OD BESA, ZAHTEVA NOVE IZBORE! Vlast je neodgovorna prema nacionalnim interesima i ignoriše Evropu

Podeli vest

Crnogorski predsednik Milo Đukanović optužo je danas trenutnu vlast da, kako je naveo, nije samo neodgovorna prema nacionalnim itneresima Crne Gore, već i da potpuno ignoriše Evropu.

On je na konferenciji o ruskoj agresiji na Ukrajinu "Uticaj i refleksija na Zapadni Balkan", u organizaciji nemačke fondacije Konrad Adenauer i Atlantskog saveza Crne Gore, odgovarao na pitanja o ponavljanju lokalnh izbora u Šavniku, izmenjenom Zakonu o predsedniku i neizboru sudija Ustavnog suda i istakao da je dobijena jasna poruka da vlast to ne zanima.

Ta poruka je, prema njegovim rečima očekivana jer dolazi iz, kako je naveo, "krila ruskog krila".

- Ovo nije izum Demokrata i Ure već izum proruske strukture koja se zove DF, a ostali je iz svojih kalkulantskih razloga slede. Ovo jeste najpre crnogorsko pitanje, ali nije samo to jer moramo udružiti snage - rekao je Đukanović.

Ne optužuje, kaže, promenu vlasti u Crnoj Gori na izborima 30. avgusta 2020., ali nakon nešto više od dve godine iskustvo je negativno.

Takvo stanje je, prema njegovim rečima, posledica jedne nacionalno neodgovorne politike i izlaz iz toga moraju biti izbori.

Pokazuje se, kaže, ipak da je pogubni uticaj sa strane u predizbornoj kampanji i pogubni uticaj nepolitičkih faktora, "uticaj sa strane Beograda i Moskve, nepolitički SPC, uticaj koji je dominantno opredelio strukturu i politiku dve vlade koje su i izgubile poverenje".

Tvrdi da ne zagovara vaninstitucionalne pritiske i metode i da je Crna Gore do juče smatrana uzornim modelom demokratske tranzicije u regionu.

- Nije slučajno Crna Gora ušla u NATO i odmakla ispred drugih zemalja u procesu evropskih integracija. Nije nam to niko poklonio - rekao je, između ostalog, Đukanović, preneli su podgorički mediji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija