• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/duma.gov.ru

14.12.2022

15:15

ZAPAD ĆE POLUDETI, RUSKA OSVETA JE UPRAVO SERVIRANA! Svi gledaju u ove brojke i trljaju oči, hteli su Moskvu na kolenima, a bolniji udarac nisu mogli da dobiju!

Tanjug/AP

Vesti

ZAPAD ĆE POLUDETI, RUSKA OSVETA JE UPRAVO SERVIRANA! Svi gledaju u ove brojke i trljaju oči, hteli su Moskvu na kolenima, a bolniji udarac nisu mogli da dobiju!

Podeli vest

Rusija je objavila da je ove godine zabeležila rekordnu žetvu žitarica

U ruskoj Državnoj Dumi je održan „Vladin sat“ uz učešće ministra poljoprivrede Ruske Federacije Dmitrija Patruševa na temu „O aktuelnoj situaciji u agroindustrijskom kompleksu i zadacima za 2023. godinu“.

 "Do danas je požnjeveno 159 miliona tona bruto. Očekujemo da će to neto iznositi oko 150 miliona tona", rekao je ministar Patrušev.

U Rusiji je prethodna rekordna žetva bila 2017. godine, kada je prinos iznosio 135 miliona tona.

patrušev je naglasio da, uprkos ekonomskim sankcijama, Rusija nastavlja da ispunjava i svoje izvozne obaveze.

"Hrana se isporučuje u više od 150 zemalja, a prema prognozi, obim spoljnotrgovinske razmene biće oko 40 milijardi dolara", dodao je Dmitrij Patrušev.

Pored toga, Ministarstvo poljoprivrede će nastaviti da prati cene hrane u Rusiji.

"Naše stope rasta cena su niže od svetskih", rekao je Patrušev. Ukoliko bude potrebno, biće preduzete dodatne mere, precizirao je ruski ministar.

Rusija je jedand od vodećih svetskih izvoznika žitarica i uspešna ruska žetva ima veliki uticaj na cene žitarica na međunarodnom tržištu. Cene žita, podstaknute rusko-ukrajinskim ratom i ruskom pomorskom blokadom ukrajinskih crnomorskih luka, značajno su skočile ove godine. Rusija je najavila da će udvostručiti izvoz žitarica u 2023. godini.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djordje

pre 11 meseci

Hahahahaha kakva "osveta"?! U zitaricama?! Wauuuu Kakav naslov ?! Kad procitamo naslov teks i ne mora da se procita svima nam je jasno! Pisete nevidjene gluposti! Po obicaju!

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija