• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RIA Novosti

15.12.2022

18:31

SUDNJI DAN UKRAJINE! Zapad se sprema za najgori scenario! Nekoliko opcija uzeto u razmatranje, građani se već pripremaju...

Pixabay/Tanjug/AP

Vesti

SUDNJI DAN UKRAJINE! Zapad se sprema za najgori scenario! Nekoliko opcija uzeto u razmatranje, građani se već pripremaju...

Podeli vest

Zbog oštećenja ukrajinskih energetskih sistema, Zapad razmatra najgore opcije za razvoj sukoba, piše Vašington post

Ukrajinska vlada bi mogla ostati bez međunarodnih rezervi za plaćanje kritičnog uvoza i nesposobna da izmiri obaveze prema spoljnom dugu - scenario sudnjeg dana poznat kao kriza platnog bilansa.

Osim toga, prema mišljenju novinara, masovni odlazak Ukrajinaca u inostranstvo dovešće do izvoza značajnih sredstava, a to preti kolapsu nacionalne valute.

U članku se napominje da bi se ukrajinska ekonomija sledeće godine mogla smanjiti za još pet odsto povrh trenutnog pada od 33 odsto.

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinci

- Ukrajini će možda trebati još dve milijarde dolara mesečno, a politički lideri na Zapadu pokušavaju da pripreme građane za najgore scenarije - zaključuju autori.

Ruska vojska od 10. oktobra izvodi raketne napade na energetsku, odbrambenu industriju, vojnu komandu i komunikacione objekte širom Ukrajine . Kako je izjavio Vladimir Putin, ovo je bio odgovor na teroristički napad kijevskog režima na Krimski most.

Od tada se u ukrajinskim regionima svakodnevno, ponekad i širom zemlje, objavljuju upozorenja o vazdušnim napadima.

Prema ukrajinskim vlastima, skoro polovina energetske infrastrukture je već stavljena van pogona – sve termoelektrane i NE, 45 trafostanica raznih klasa, 87 visokonaponskih dalekovoda, praktično nema ni jednog energetskog objekta u zemlja koja ne bi bila napadnuta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija