• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

19.12.2022

22:56

ŽESTOKE BORBE NA SVIM LINIJAMA! LOŠE VESTI ZA KIJEV, ZELENSKI TRAŽI NOVO ORUŽJE, Gutereš: Nema izgleda za mirovne pregovore! (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

ŽESTOKE BORBE NA SVIM LINIJAMA! LOŠE VESTI ZA KIJEV, ZELENSKI TRAŽI NOVO ORUŽJE, Gutereš: Nema izgleda za mirovne pregovore! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini, 298. dan

Kijev bez struje

Deficit električne energije u Kijevu raste, večeras je dostigao oko 50 odsto, saopštio e gradonačelnik ukrajinske prestonice Vitalij Kličko.

Putin: Održavam kontakte s kolegama, uključujući Makrona

Foto: Informer/Fotomontaža

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da održava kontakte s kolegama iz drugih zemalja, uključujući i predsednika Francuske Emanuela Makrona.
- S mnogim partnerima održavam odnose. Uključujući predsednika Francuske. Zaista održavamo kontakt telefonom - rekao je Putin na konferenciji za novinare nakon razgovora s predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.
Putin je podsetio na to da je Makron i „nakon početka specijalne vojne operacije dolazio u posete Moskvi".

Gutereš: Nema izgleda za održavanje mirovnih pregovora

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš rekao je da nema izgleda za održavanje mirovnih pregovora između Moskve i Kijeva u bliskoj budućnosti.
- Nisam optimista u pogledu mogućnosti efikasnih mirovnih pregovora u bliskoj budućnosti. Verujem da će se vojna konfrontacija nastaviti i mislim da ćemo morati da sačekamo dok ne budu bili mogući ozbiljni mirovni pregovori - rekao je Gutereš.
Istovremeno, on je izrazio nadu da će 2023. godine ipak biti postignut mir u Ukrajini.

Kanadske vlasti plene 26 miliona dolara od kompanije Romana Abramoviča

Kanadska vlada saopštila je da će započeti proces zaplene i oduzimanja 26 miliona dolara od kompanije "Granit kapital Holdings", koja u vlasništvu sankcionisanog ruskog oligarha Romana Abramoviča.
"Ruski oligarsi su saučesnici u 'ilegalnoj i varvarskoj invaziji na Ukrajinu' i Kanada 'neće biti utočište za njihovu nezakonito stečenu imovinu'", rekla je kanadska ministarka finansija Kristija Frilend u saopštenju.

Zelenski tražio od zapadnih lidera isporuku širokog spektra sistema naoružanja

Foto: AP/Photo

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski zatražio je od zapadnih lidera, uključujući britanskog premijera Rišija Sunaka, da pojačaju isporuku širokog spektra sistema naoružanja toj zemlji.
"Tražim od vas da povećate mogućnost isporuke sistema protivvazdušne odbrane našoj zemlji i da pomognete da se ubrzaju relevantne odluke koje će naši partneri doneti", zamolio je Zelenski Sunaka tokom obraćanja putem video-linka na sastanku u Letoniji sa čelnicima zemalja Zajedničkih snaga za brzo delovanje predvođenih Velikom Britanijom.
Samit se održava u Rigi, a osim Britanije tu grupu čine i Danska, Island, Litvanija, Letonija, Estonija, Norveška, Finska, Švedska i Holandija.

Medvedev žestoko odgovorio Sunaku: Napustite vi Malvinska ostrva, licemeri...
   
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev je, komentarišući izjave britanskog premijera Rišija Sunaka o potrebi povlačenja ruskih trupa iz Ukrajine, zahtevao da Britanija „siđe sa Malvinskih ostrva" i vrati ih Argentini.
Prema Medvedevu, svi britanski političari su licemeri.
On je napomenuo da je „mladi premijer" Sunak postavio uslov za pregovore Ukrajine i Rusije, prema kojem ruske trupe moraju da napuste zonu specijalne vojne operacije.
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti je dodao da je bolje da Britanci konačno napuste Malvinska ostrva (Englezi ih zovu Folklandska ostrva) i vrate ih Argentincima.
- Foklandi nisu Britanija, već Argentina! A reprezentacija Argentine - zasluženo je pobedila u fudbalu. Nastavite tako i na polju spoljne politike! - naveo je Medvedev na Telegramu.

Rusija na nogama: Putin potpisao, naredba stupa na snagu odmah

Foto: AP/Photo

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je naredbu kojom se propisuju dodatne mere pomoći vojnicima koji su se istakli tokom specijalne vojne operacije.
Putin je danas predložio da se ovim vojnicima, kao i porodicama poginulih besplatno obezbede posedi koji pripadaju državi, odnosno lokalnim opštinama, a koji se nalaze na Krimu, u gradu Sevastopolju ili u Moskovskoj oblasti. Putinova naredba odnosi se ne samo na one koji su ratni veterani ili koji su se toliko istakli tokom aktuelnog sukoba da su bili nagrađeni posebnim odlikovanjima, već i na porodice onih koji su poginuli tokom specijalne vojne operacije. Naredba stupa na snagu danas, navodi se u zvaničnom dokumentu.

Zelenski se žali na iranske dronove

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski požalio se Anglosaksoncima na iranske dronove "šehide", upitavši zašto ih Iran dostavlja Rusiji, jer oni nisu NATO, da bi smeli da isporučuju oružje.
- Ukrajina je ponovo napadnuta iranskim dronovima, i to sa 34 'šehida'. Konkretno govorim i o nazivu i o količinama. To su 'šehidi'! Iz nove serije koju je Rusija dobila od Irana, 250 komada. Ruske rakete i iranski dronovi stalno se koriste za udare na naš energetski sektor - požalio se Zelenski.
On je dodao da su poznati svi detalji o tome.
- Samo jedan nedavni masovni udar na Ukrajinu ugrozio je više od 20 miliona naših ljudi. Kao rezultat toga, milionski gradovi i većina ukrajinskih regiona ostali su potpuno bez struje. Uveče 16. decembra, 22 miliona Ukrajinaca ostalo je bez struje. Više od 10 miliona ljudi imalo je prekide vode i grejanja. Zamislite ove razmere - rekao je ukrajinski predsednik.

Moskva: Planovi Grčke da preda Kijevu S-300 - neprijateljski

Planovi Grčke da isporuči S-300 Ukrajini predstavljaju provokaciju, svu vojnu tehniku poslatu Kijevu uništiće Oružane snage Rusije, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Ona je napomenula da grčko rukovodstvo u poslednje vreme sve više izjavljuje da je spremno da Ukrajini isporuči protivvazdušne raketne sisteme S-300PMU-1 bazirane na ostrvu Krit, pod uslovom da u zamenu dobije dodatni broj američkih PVO sistema „Patriot".
- Smatramo provokativne planove za isporuke kijevskom režimu S-300 i drugih ruskih/sovjetskih sistema za protivvazdušnu odbranu otvoreno neprijateljskim prema Rusiji - ističe se u komentaru Zaharove objavljenom na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.
Prema njenim rečima, reč je o najgrubljem kršenju odredaba rusko-grčkih međuvladinih sporazuma o vojno-tehničkoj saradnji od 30. oktobra 1995. godine i o isporukama vojnih proizvoda od 3. decembra 2013. godine, kojima se Grčkoj nedvosmisleno zabranjuje re-izvoz isporučene vojne tehnike trećoj strani bez saglasnosti Rusije.
Ona je naglasila da će kršenje ugovornih obaveza neminovno imati posledice, a da ne govorimo o značajnom slabljenju grčke odbrambene sposobnosti u oblasti PVO, piše Sputnjik.

Poljaci raspoređuju "Patriote" na granici sa Ukrajinom

Protivraketni sistemi „Patriot" koje je Nemačka isporučila Poljskoj, biće raspoređeni u Lublinskom vojvodstvu u Poljskoj, u blizini granice sa Ukrajinom, saopštio je poljski ministar za nacionalnu odbranu Mariuš Blaščak.
- U Lublinskom vojvodstvu se 15. novembra ove godine dogodila tragična katastrofa, pa otuda i raspoređivanje novih sistema 'Patriot' upravo u ovom vojvodstvu, kako bi se sprečilo ponavljanje takvih situacija - objasnio je ministar.
stovremeno, Blaščak insistira da bi, u cilju bezbednosti Poljske, bilo bolje da se nemački sistemi rasporede na ukrajinskoj teritoriji.
Prema rečima ministra, raketa koja je pala na teritoriju Poljske nalazila se u poljskom vazdušnom prostoru svega nekoliko sekundi i zato je sprečavanje ponavljanja takve situacije izuzetno teško.
- Čujemo da Vašington razmatra mogućnost predaje Ukrajini sistema "Patriot". Mislim da je to dobra odluka - istakao je on.

Peskov demantuje tvrdnje o razlozima Putinove posete Minsku

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov nazvao je glupim i neosnovanim izmišljotinama objave da je navodni cilj današnje posete ruskog lidera Vladimira Putina Minsku da primora Belorusiju da učestvuje u specijalnoj operaciji Rusije u Ukrajini, piše Sputnjik.
Na pitanje, kako se odnosi prema objavama u kojima se navodi da je to razlog za pregovore, Peskov je odgovorio:
- Kao prema apsolutno glupim i neosnovanim izmišljotinama - istakao je portparol.
On je naglasio da je Belorusija glavni saveznik Rusije i da se po pitanju integracije država preduzimaju koraci koji su u skladu sa njihovim interesima.
- Belorusija je saveznik i partner broj jedan za Rusiju. Upravo sa Minskom imamo najnapredniji režim integracije. Niko nikoga ne primorava, svi preduzimaju one korake koji na najbolji način odgovaraju interesima naših naroda i interesima naše savezne države - rekao je Peskov, odgovarajući na pitanja novinara.

RUSI SU APSOLUTNO NADMOĆNI! GENERAL RASKRINKAO "PLANIRANJE OFANZIVE NA KRIM" - TO SU PUSTI SNOVI, PODRŠKE ZAPADA NEĆE BITI

Glavno iz izveštaja Oružanih snaga Ukrajine

▪Ruske trupe prešle su u ofanzivu kod Kremine i Svatova i izvode jurišne operacije u oblastima Stelmahovke, Makejevke, Červonopopovke i Belogorovke u LNR.

▪U DNR ruska vojska napada oblasti Artemovsk, Verhnekamenski, Bahmutski, Podgorodni, Kleščejevka, Andrejevka, Krasnogorovka, Aleksandropolj, Marinka, Peremoga i Novomihajlovka.

▪U pravcu Limanskog, ruske trupe su takođe nanele vatrenu štetu položajima Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Makejevke, Ploščanke, Červonopopovke i Dibrove u LNR.

▪U protekla 24 časa Oružane snage Rusije izvele su 4 raketna i 7 vazdušnih udara iz bespilotnih letelica Šahid-136, kao i 55 granatiranja iz MLRS-a. 

 


 

 

Putin: Belorusija je naš pravi saveznik

U Minsku su počeli razgovori predsednika Rusije Vladimira Putina i beloruskog lidera Aleksandra Lukašenka. Prvi deo sastanka se održava u širem sastavu, gde učestvuju delegacije.
Kako je istakao predsednik Rusije, ekonomija je prioritet u razvoju odnosa Rusije i Belorusije. On očekuje da ova godina bude rekordna po trgovinskom prometu između dve zemlje - sa 40 milijardi dolara.

"Treba istaći da Belorusija nije samo naš dobar sused, sa kojim sarađujemo, vodeći računa o međusobnim interesima svih prethodnih decenija, već je Belorusija, nesumnjivo, naš saveznik, u pravom smislu te reči", istakao je Putin.

Foto: YoutubePrintscreen/Boris Tюmencev

Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin

Lukašenko je, sa svoje strane, izrazio nadu da će Zapad "poslušati glas razuma" i da će biti nastavljen dijalog o bezbednbosti.

On je istakao da će Rusija i Belorusija, zahvaljujući zajedničkom radu, uspeti da prevaziđe potencijalne negativne posledice sankcionog pritiska.
 

Povećana proizvodnja "Iskandera"

Državna korporacija "Rosteh" višestruko je povećala proizvodnju lansera i municije za operativno-taktički raketni sistem "Iskander", saopštio je u intervjuu televiziji "Rusija 24" Vladimir Artjakov, prvi zamenik generalnog direktora ruske korporacije.

Foto: Reuters

Iskander

"Visoko precizni sistemi su danas veoma efikasni u uništavanju infrastrukture na drugoj teritoriji – to je naš čuveni "Iskander". On je prilično efikasan i radi veoma glatko i veoma precizno, pouzdano. Ovde moram istaći da se "proizvodnja" lansera i municije višestruko uvećala“, rekao je on.

 

PUTIN STIGAO U MINSK, PANIKA U KIJEVU ZBOG ISTORIJSKOG SASTANKA, ZELENSKI POBESNEO - PLANIRAJU NAPAD SA SEVERA?!

 

 

Uništavanje stranih plaćenika kod Marinke

Ruska vojska uništila je uporište sa stranim plaćenicima u blizini Marinke, javlja dopisnik RIA Novosti. Centar Marinke je već očišćen od ukrajinskih trupa, rekao je danas Pušilin.

 

 

 

 

AMERIČKI INSTITUT OTKRIO PLANOVE PUTINA I ŠOJGUA - SADA JE JASNO ŠTA RUSI SPREMAJU!

 

 

"Lancet" uništava ukrajinsko vozilo NATO proizvodnje

 

 

 

Danilov: Rusija ima rakete za još 3-4 masovna napada na Ukrajinu pre nego što ponestane zaliha

Rusija ima dovoljno zaliha raketa za još tri-četiri napada velikih razmera na Ukrajinu, ali će tada ostati "potpuno bez raketa", rekao je sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksej Danilov u intervjuu za Ukrajinsku pravdu.

 

STIŽE KRVAVI JANUAR! AMERIČKI PUKOVNIK NAJAVIO KLOPKU ZA RUSE - KIJEV UDARA U SRED ZIME?!

 

 

Uspešna ofanziva Rusije u Donjecku

Ruske snage su tokom prethodnog dana, zahvaljujući ofanzivnim akcijama, zauzele povoljnije položaje u pravcu Donjecka. Artiljerijskom vatrom osujećeni su neprijateljski pokušaji da izvidi položaje ruske vojske u DNR. Pored toga, ruska vojska je na području Donjecka likvidirala preko 130 ukrajinskih vojnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

PLAN ZA OSVAJANJE BAHMUTA! BRITANSKI OBAVEŠTAJCI OTKRILI BRUTALNU TAKTIKU GRUPE VAGNER!

 

 

Kadirovci pronašli skladišta NATO oružja u Ukrajini

Pripadnici specijalnih snaga „Ahmat“ i inguške dobrovoljačke specijalne jedinice „Bobr“ pronašli su stotine skrovišta sa oružjem tokom operativno-istražnih radnji u Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, saopštio je čečenski lider Ramzan Kadirov na svom Telegramu.

„Tokom pregleda teritorija naselja otkrivaju se skrovišta različitog oružja i municije, među kojima ima mnogo NATO-ovog. Radi se o desetine i stotine, takođe se identifikuju i privode saučesnici nacista koji se kriju na kontrolisanim teritorijama. Ovo se obavlja svakodnevno i nastaviće se do pobede Rusije nad NATO trupama“, napisao je Kadirov.

Prema njegovim rečima, koordinaciju i saradnju između jedinica vrši zamenik načelnika Ruske garde za Čečensku Republiku Sultan Rašajev.
 

 

PUTIN STIŽE KOD LUKAŠENKA! KIJEV STRAHUJE OD INVAZIJE SA SEVERA, RUSKE TRUPE VRŠE OZBILJNE PRIPREME!

 

 

Slike požara na ukrajinskoj energetskoj infrastrukturi

 

 

 

VEĆ SMO POČELI OSVAJANJE! ZELENSKI NAJAVLJUJE OFANZIVU NA KRIM, OTKRIO DATUM KADA STIŽE NA POLUOSTRVO - LETOVAĆE NA CRNOM MORU?!

 

Rusi našli rešenje za Starlink Ilona Maska

U Rusiji se završavaju ispitivanja mobilnog kompleksa Borščhevik, dizajniranog za otkrivanje terminala Starlink. Razvila ga je privatna kompanija Sestroretsk Arms Plant.

Sistem Borščevik može otkriti lokaciju terminala Starlink na udaljenosti do 10 kilometara sa tačnošću od 60 metara. Kompleks se može instalirati na šasiju vozila, što ga čini pogodnim za upotrebu na prvoj liniji.

Podsetimo, satelitski internet sistem Starlink igra važnu ulogu u obezbeđivanju komunikacija i kontrole Oružanih snaga Ukrajine. Neuspesi u njenom radu, kako su ranije svedočili zapadni mediji, brzo utiču na borbenu sposobnost ukrajinske vojske.

 


 

 

 

PUTIN IDE DO KRAJA! AMERIKANCI OTKRILI NA ŠTA SU SVE RUSI SPREMNI ZA POBEDU NAD UKRAJINOM!

 

 

Ruske snage zauzele skoro celu Marinku


Deo položaja Oružanih snaga Ukrajine, sa kojeg su u nedelju izvršeni napadi na Donjeck, uništile su tokom noći ruske snage, saopštio je v.d. šefa Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin za televiziju „Rusija 24“.

Prema njegovim rečima, izvedeni su napadi na ukrajinske snage u Avdejevci, Krasnogorovki, kao i u zapadnom delu Marinke, koja se za sada ne nalazi pod kontrolom Rusije.
Pušilin je istakao da je centar Marjinke već očišćen od ukrajinskih trupa.

Foto: Reuters

Ruski tenkovi

„Soliteri koji su služili kao utvrđenje neprijatelja praktično su pod kontrolom“, objasnio je on.
Pušilin je dodao da je ostao mali deo Marjinke gde je neprijatelj uspeo da se zadrži.

Nakon nje, planirano je da se oslobodilačka operacija izvede u pravcu Krasnogorovke.

„Što se tiče avdejevskog pravca, ovde su snage koncentrisane na oslobađanje Pervomajskog, što takođe otvara određene mogućnosti za dalje oslobađanje“, zaključio je šef DNR.
 

Eksplozije u Kijevu, na snazi vanredna isključenja struje

Nekoliko eksplozija odjeknulo je u Ševčenkovskom okrugu Kijeva, saopštio je gradonačelnik ukrajinske prestonice Vitalij Kličko.

Kako je prethodno javio ukrajinski portal „Obščestveno“, u gradu je na snazi vazdušna opasnost, a stanovnicima je preporučeno da idu u skloništa.

U Kijevskoj oblasti oštećeni su objekti kritične infrastrukture, saopštio je na svom Telegramu načelnik vojne administracije ovog regiona Aleksej Kuleba.

On je dodao da se trenutno radi na otklanjanju posledica napada.

U Kijevu se u ponedeljak uvode vanredna isključenja struje, saopštila je ukrajinska energetska kompanija.

Osim toga, vanredna i havarijska isključenja struje nastavljaju se u ponedeljak u Odeskoj oblasti, javljaju lokalne vlasti.

 

 

Napad dronovima u Odesi

Ruske snage napale su noćas Ukrajinu dronovima iranske proizvodnje "šahid", saopštio je jutros portparol Oblasne vojne uprave Odese Sergij Bratčuk. On je naveo da je PVO na jugu Ukrajine uništila 10 dronova, prenosi Interfaks Ukrajina.

Načelnik Dnjepropetrovske vojne uprave Valentin Rezničenko saopštio je da je ukrajinska PVO uništila dve iranske bespilotne letelice u Dnjepropetrovskoj oblasti. Naveo je da u tri naselja u toj oblasti ima velikih razaranja.

Prethodno su vlasti glavnog grada Ukrajine saopštile da je u ruskom napadu dronovima oštećena infrastruktura i da su zbog toga u Kijevu na snazi vanredna isključenja struje.

 

Analiza situacije u Ukrajini od strane Američkog instituta za proučavanje rata

▪ Ruska vojska je dobila novu seriju dronova iranske proizvodnje i nastavlja pregovore sa Iranom o nabavci balističkih raketnih sistema.

▪ Na liniji Svatovo-Kremennaja nastavljaju se pozicione borbe.

▪ Borbe se nastavljaju na periferiji Bahmuta, kao i severoistočno i južno od grada.

▪ Ruske trupe su zauzele Jakovljevku, naselje u Donjecku severoistočno od Soledara.

▪ Ruske i ukrajinske trupe nastavile su sa planiranim artiljerijskim i raketnim napadima na položaje duž obala Dnjepra.

 


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miro

pre 1 godinu

Rat 52 države protiv Rusije u Ukrajini, bez značajnijih rezultata i pomaka na bojnom polju.

Vasilije

pre 1 godinu

Pa ono sto Lancet pogadja nije NATO vozilo ukrajinaca nego ukrajinsko oklopno vozilo ruskog porekla Tigar, verovatno zarobljeno kod Izjuma letos.Mora malo propaganda, mora.... Nego sto se ne pise o "nestalom" vozilu nosacu rakete sarmat i rakete na njemu , koji je"ispario" juce popodne iz baze u blizini Murmanska, Ruske vlasti i vojska jos uvek tragaju za njim..... Inace baza ruske Severne flote u Murmansku i na ostrvu Kola( u kojoj se nalazi najveci broj nuklearnih podmornica sa raketama) je potpuno vojnicki neobezbedjena, naime 200-ta specijalna mehanizovana brigada koja je obezbedjivala taj rejon jos letos je prebacen u Ukrajinu gde je kod Kupjanska pretrpela teske gubitke ( od 1600 vojnika i oficira ostalo ih je samo 900) i sada se nalazi na frontu u Lugansku.Bazu cuvaju jedinice vojne policije, mornari sa brodova a granicni pojas male granicne jedinice, zato norveski specijalci 'upadaju" i snimaju bazu, bez problema ( snimci baze su dosli na twiter). Da se izvrsi napad NATO trupa iz Norveske, zauzeli bi je bez problema za 48 sati.

mate

pre 1 godinu

a to sta su ukrajinci uzeli bahmut ni reci ,jeste lazovi

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Grčka podržava Ukrajinu i ukrajinske naciste a predsednik Vučić je danas u goste povodom svoje krsne slave Sveti Nikola u svojoj kući primio grčkog visokog državnog funkcionera. Sramota do neba!

Martin

pre 1 godinu

Opet 'lazni" izvestaj "Ukrajinskih oruzanih snaga", ukrajinci nikad ne upotrebljavaju skracenicu LNR ili DNR nego luganska oblast i donjecka oblast (LNR i DNR upotrebljavaju samo ili oni iz donjecka i Luganska ili rusi posto ukrajinci NE PRIZNAJU takozvane "republike")... taj 'nepismenko' od koga ste to preuzeli ( nije sa zvanicne stranice Ukrajinskog generalstaba) neka nauci da pise ili ne prenosite gluposti... Inace ruska vojska nije napala izmedju Svatova i Kremine ( ako citate izvestaj Ukrajinskog genralstaba) nego se povlaci i ukrajinske trupe su dosle do predgradja Kremine ( twiter/pic)

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija