• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputniknews.rs

21.12.2022

14:19

ŠOJGU BRUTALNIJI NEGO IKADA, ZAPADU JE OVO NEKO MORAO DA SASPE U LICE! U Ukrajinu su doveli oficire NATO, artiljerce, 500 satelita SAD i NATO radi za Kijev, ujedinili su se, ali nešto drugo stoji iza svega...

AP/Photo

Vesti

ŠOJGU BRUTALNIJI NEGO IKADA, ZAPADU JE OVO NEKO MORAO DA SASPE U LICE! U Ukrajinu su doveli oficire NATO, artiljerce, 500 satelita SAD i NATO radi za Kijev, ujedinili su se, ali nešto drugo stoji iza svega...

Podeli vest

Objedinjene snage Zapada suprotstavljaju se ruskim vojnicima koji učestvuju u specijalnoj operaciji u Ukrajini, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

- Danas se ruskim vojnicima u Ukrajini suprotstavljaju objedinjene snage Zapada. SAD i njeni saveznici ‘pumpaju’ kijevski režim naoružanjem, obučavaju vojnike, obezbeđuju obaveštajne podatke, šalju savetnike i plaćenike, vode protiv nas informativni i sankcioni rat - rekao je Šojgu na proširenom kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije.

Ministar odbrane je rekao da SAD koriste situaciju u Ukrajini kako bi očuvale globalnu dominaciju.

- Jasno je da je aktuelna situacija od koristi u prvom redu SAD koje nastoje da to iskoriste kako bi očuvale globalnu dominaciju i oslabile druge države, uključujući i svoje saveznike u Evropi - istakao je Šojgu.

Prema njegovim rečima, Zapad nastoji da maksimalno otegne oružana dejstva u Ukrajini kako bi oslabio Rusiju.

Foto: Reuters

NATO vojska

- Posebnu uznemirenost izaziva jačanje prisustva NATO kod granica Rusije i Belorusije , kao i nastojanje Zapada da maksimalno produže oružana dejstva u Ukrajini kako bi oslabili našu zemlju - rekao je on.

U zoni borbenih dejstava u Ukrajini nalaze se oficiri NATO, artiljerci i drug, za potrebe Kijeva radi 500 satelita SAD i NATO, pri čemu više od 70 vojnih a ostali imaju dvostruku namenu.
Apsolutni muk zapadnih medija o ratnim zločinima ukrajinskih vojnika je vrhunac cinizma, istakao je Šojgu.

- Apsolutna tišina zapadnih medija kada je reč o ratnim zločinima ukrajinskih snaga je vrhunac cinizma, a istovremeno se veliča zločinački kijevski režim i neonacisti - naglasio je on.

Zapad na isporuke oružja Kijevu potrošio skoro 100 milijardi dolara

Kako je istakao, 27 država je na isporuke naoružanja Kijevu već potrošilo 97 milijardi dolara, daleko više od onoga što su Amerikanci ostavili u Avganistanu.

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinska vojska sa nato naoružanjem

- Da bi nadomestili gubitke, SAD i države NATO su mnogostruko povećale vojnu pomoć kijevskom režimu. Na isporuke oružja Ukrajini 27 država je već potrošilo 97 milijardi dolara, daleko više od onoga što su Amerikanci ostavili u Avganistanu. Deo naoružanja nalazi se u rukama terorista i širi se po čitavom svetu. Nije poznato u čijim će se rukama sutra naći oružje iz Ukrajine - upozori je Šojgu.

Najveći deo oružja i tehnike ukrajinskih snaga - uništen

Ruski ministar odbrane rekao je da su Oružane snage Ukrajine pretrpele velike gubitke i da je uništen najveći deo naoružanja i tehnike.

S druge strane, rusko naoružanje koje se koristi u specijalnoj operaciji potvrdilo je svoju izuzetnu pouzdanost i efikasnost, istakao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

Jevrei su ubili Kenedija da bi Amerika postala obična jevrejska kolonija potpuno u funkciji Izraela I jevreja SVI Američki predemsednici su masoni a masoni su tajna globalna jevrejska špijunske vojska oa su američki predsednici jevrejski batleri ! Vladari iz senke su tajna globalna organizacija sastavljena od tajnih društava masona kosti i lobanje..na čijem vrhu su jevrei koimy su potčinjeni englesko evropsko plemstvo zapadni mijardefi pri čemu je NSTO NJIHOVA SATYNSKA SILA a zapadni državnici su bstkeri tih vkadary iz senke JEVFEJA ! Napad na Rusiju nije Rusija već jevrdjdko zapoveda je bogatstava Sibira koja su u tajnim planovima već ispsrcelisali kome će nafta kome gas kome bakar kome zlato...da bi motivisali pripadnike tajne organizacije vladara iz senke da napadaju !

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17