• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

22.12.2022

09:59

"PROCURILE SU INFORMACIJE, BILI SU PRECIZNI" OGLASIO SE ROGOZIN! Šef "Carskih vukova" otkrio detalje o ranjavanju, evo u kakvom je stanju

Reuters

Vesti

"PROCURILE SU INFORMACIJE, BILI SU PRECIZNI" OGLASIO SE ROGOZIN! Šef "Carskih vukova" otkrio detalje o ranjavanju, evo u kakvom je stanju

Podeli vest

Bivši direktor „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin ispričao je kakvo je njegovo zdravsteno stanje nakon ranjavanja u Donjecku

„Bio je to radni sastanak, u uskom krugu i mirnoj atmosferi po povratku iz jedne naše dobrovoljačke jedinice. U ovom hotelu živimo poslednjih meseci, a za osam godina neprijatelj nijednom nije granatirao ovo mesto. Nekako su procurele informacije, a oko 19.45 bilo je nekoliko visoko preciznih pogodaka, uključujući i mesto gde smo se mi nalazili. Gađali su nas kalibrom 120 ili 155 mm. Istraga će utvrditi odakle i ko“, ispričao je Rogozin.

Kako je naveo, metalni fragment veličine 3x4 mm ušao iznad desne lopatice.

„Sledi operacija. Ranjeno je još nekoliko meni bliskih ljudi“, dodao je Rogozin.

Kako je izjavio Rogozinov pomoćnik, napad je očigledno bio ciljan. Prema rečima lekara u DNR, fragment mine koji mu je pogodio kičmu ne može da se izvadi, a sam Rogozin odbija da se evakuiše dok se stanje ostalih ranjenih ne stabilizuje, dodao je on.

„Lekari iz Donjecke Narodne Republike pružaju neophodnu pomoć Dmitriju Rogozinu i specijalistima iz grupe vojnih savetnika koji su se našli pod vatrom u Donjecku. Rogozin svoje stanje ocenjuje kao zadovoljavajuće. Sada je na još jednom previjanju. Prema rečima lekara, fragment mine koji mu se nalazi u kičmi ne može da se izvadi“, rekao je pomoćnik.

Prema saopštenju Istražnog komiteta Rusije, napad je najverovatnije izveden iz samohodne artiljerijske haubice „Cezar“ kalibra 155mm francuske proizvodnje.

Lider DNR Denis Pušilin okarakterisao je granatiranje kao ciljani teroristički napad na civilno stanovništvo.

Bivši direktor "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin ranjen je u ukrajinskom granatiranju hotela u Donjecku u sredu uveče. U granatiranju je ranjen i premijer DNR Vitalij Hocenko, a poginuo je njegov telohranitelj i jedan član grupe „Carski vukovi“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija