• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index

22.12.2022

22:09

SKANDAL TRESE NEMAČKU! Građani u ŠOKU, objavljene PLATE direktora DRŽAVNIH FIRMI - ŠOLC JE SIROMAH U ODNOSU NA NJIH!

Reuters/Pixabay/Fotomontaža

Vesti

SKANDAL TRESE NEMAČKU! Građani u ŠOKU, objavljene PLATE direktora DRŽAVNIH FIRMI - ŠOLC JE SIROMAH U ODNOSU NA NJIH!

Podeli vest

Nemački parlamentarci kritikovali su činjenicu da mnogi direktori državnih firmi zarađuju dosta više od samog kancelara Olafa Šolca

"U poređenju sa platom direktora Nemačke železnice, plata kancelara Šolca deluje kao da se radi o volontiranju. Kao direktor Savezne štamparije kancelar bi imao mnogo manje stresno radno mesto i više nego dvostruko veću platu. To su potpuno apsurdni odnosi", rekao je zastupnik opozicione stranke "Levica" Jan Korte.

On je od ministarstva finansija nakon višestrukih pokušaja dobio informaciju o platama direktora firmi koje su u vlasništvu države. Korte je kritikovao činjenicu da nije dobio listu sa svim podacima i nižim položajima od direktora.

On sumnja da i osobe na nižim položajima u državnim firmama primaju višu godišnju platu od kancelara, koji zarađuje oko 360.000 eura bruto.

"Mi trebamo da prestanemo sa privatizacijom državnih firmi i da pripazimo kako se odnosimo prema novcu poreskih obveznika", rekao je Korte.

Čime je opravdana plata direktora Nemačkih železnica?

On se zapitao čime je opravdana plata direktora Nemačkih železnica, koja nakon povišice iznosi gotovo milion evra ili direktora državne štamparije od gotovo 863.000 eura bruto.

U prethodnim objašnjenjima je iz vlade poručeno kako plate u državnim firmama moraju biti konkurentne s platama na slobodnom tržištu.

Nemački predsednik godišnje s dodacima zaradi oko 300.000, a ministarka spoljnih poslova oko 200.000 eura bruto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mali Perica

pre 1 godinu

I to je mnoga za njega, jer deluje vrlo tupavo!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17