• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politnavigator

26.12.2022

11:21

PLAN ZA SLOM UKRAJINE?! Kijev strahuje od NAPADA sa severa, ako Putin proglasi MASOVNU MOBILIZACIJU, Rusi idu do POLJSKE GRANICE!?

Reuters/AP/Google Earth/Fotomontaža

Vesti

PLAN ZA SLOM UKRAJINE?! Kijev strahuje od NAPADA sa severa, ako Putin proglasi MASOVNU MOBILIZACIJU, Rusi idu do POLJSKE GRANICE!?

Podeli vest

U roku od nekoliko meseci ruske trupe će započeti veliku ofanzivu, tvrde švajcarski analitičari

Analitičari lista Noje Ciriher Cajtung (NZZ) smatraju da će ruska ofanziva početi u aprilu napadom na deo Donbasa koji kontroliše kijevski režim. Istovremeno, beloruske trupe bi mogle da budu iskorišćene kao pretnja i odvraćanje pažnje, zbog čega bi „ukrajinske snage morale da se razdvoje da bi odbile moguću invaziju sa severa“.

„Cilj Moskve u eventualnoj ofanzivi bio bi potpuno uzimanje Donbasa pod svoju kontrolu“, smatraju švajcarski novinari.

Drugi scenario je potpuni ulazak Belorusije u rat. U ovom slučaju, beloruske trupe bi prešle u ofanzivu na Kijev, a ruske trupe bi napredovale u Donbasu. Nakon uspeha obe ofanzive, nastupio bi napad na Zapadnu Ukrajinu.

„Ako Putinova vojska uspe da prodre u zapadnu Ukrajinu, mogli bi da prekinu snabdevanje Zapada i primoraju ukrajinsku vladu da kapitulira. Međutim, ova strategija će zahtevati opštu mobilizaciju u Rusiji, pošto je njihova vojska već znatno oslabljena ratom u Ukrajini i biće potrebno mnogo više vojnika za takvu operaciju“, smatraju autori članka u Noje Ciriher Cajtung.

Rusi će nastojati da „dođu do granice sa Poljskom kako bi prekinuli snabdevanje Kijeva oružjem sa Zapada i zauzeli Pridnjestrovlje, zaključuju anačitičari.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija