• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT

26.12.2022

14:17 >> 14:23

RAFALNA PALJBA UVREDA! Tramp "ČESTITAO BOŽIĆ" Amerikancima, Bajdena nazvao MENTALNIM INVALIDOM, na udaru i RADIKALNI MARKSISTI?!

Reuters/AP/Pixabay/Fotomontaža

Vesti

RAFALNA PALJBA UVREDA! Tramp "ČESTITAO BOŽIĆ" Amerikancima, Bajdena nazvao MENTALNIM INVALIDOM, na udaru i RADIKALNI MARKSISTI?!

Podeli vest

Donald Tramp, 45. predsednik SAD, poželeo je srećan Božić svojim protivnicima, očigledno nazivajući svog naslednika Džoa Bajdena „mentalnim invalidom“

Bivši američki predsednik ima dugogodišnju tradiciju slanja javnih božićnih i novogodišnjih čestitki onima koje naziva „neprijateljima“ i „hejterima“.

Nova čestitka objavljena je na Badnje veče na društvenoj mreži Trut Sošal.

„Srećan Božić svima, uključujući radikalne levičarske marksiste koji pokušavaju da unište našu zemlju, Federalni istražni biro koji nezakonito primorava i plaća društvene medije da podržavaju mentalno hendikepiranog demokratu, umesto briljantnog i vidovitog Donalda Trampa, i, naravno, Odeljenje za (ne)pravdu, koje je imenovalo specijalnog 'tužioca' koji me, zajedno sa svojom ženom i porodicom, mrzi više od bilo koje druge osobe na svetu. Volim vas sve”, napisao je Tramp.

Bivši predsednik je očigledno mislio na neka nedavna politička dešavanja u SAD, poput otkrića takozvanih Tviter fajlova koji izveštavaju o ulozi FBI-ja u kontroli objava na Tviteru. Kako se navodi u Tviter fajlovima, FBI je navodno nadoknadio milione dolara Tviteru, koje je platforma potrošila na obradu zahteva američke vlade da razmotri suzbijanje tvitova i naloga koje su federalne agencije smatrale problematičnim.

Specijalni tužilac na koga je Tramp očigledno mislio je specijalni tužilac Džek Smit. Američki državni tužilac Merik Garland imenovao ga je u novembru da nadgleda istrage Ministarstva pravde koje se odnose na bivšeg predsednika.

Tramp i njegove pristalice ranije su tvrdili da je Smit možda pristrasan jer je njegova supruga, rediteljka Kejti Ševinji, koproducirala dokumentarni film Mišel Obame "Postajanje" i donirala za predsedničku kampanju Džoa Bajdena 2020.

Ona i Smit venčali su se 2011. Prošle nedelje, izabrani odbor Predstavničkog doma kojim dominiraju demokrate u objavio je svoj konačni izveštaj o pobuni na Kapitol Hil.

U dokumentu je navedeno da je Tramp odgovoran za postupke svojih pristalica, koji su upali u zgradu 6. januara prošle godine. Zakonodavci su preporučili da se Trampu zabrani da bude na saveznoj ili državnoj funkciji i da ga krivično goni za navodne zločine u vezi sa neredima. On je najavio svoju nameru da se kandiduje za predsednika 2024. u novembru i mogao bi da se kandiduje protiv Bajdena po drugi put, ako obezbedi nominaciju Republikanske partije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija