• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/vecernji

27.12.2022

13:57

EVROPA OSTAJE BEZ STRUJE?! Ruski HAKERI svaki čas mogu PARALISATI kontinent, EU strahuje od totalnog POMRAČENJA, ako Putin naredi...

Reuters/AP/Pixabay/Fotomontaža

Vesti

EVROPA OSTAJE BEZ STRUJE?! Ruski HAKERI svaki čas mogu PARALISATI kontinent, EU strahuje od totalnog POMRAČENJA, ako Putin naredi...

Podeli vest

Rizik od nestanka struje u celoj Evropi ponovno se značajno povećao zbog rata u Ukrajini, izjavila je ministarka odbrane Austrije

Ministarka odbrane Austrije Klaudia Taner uskoro očekuje velike nestanke struje u Evropskoj uniji, rekla je u intervjuu za nemački dnevni list "Velt".

"Verovatnost nestanka struje u delovima EU u bliskoj budućnosti je vrlo velika. Pitanje nije hoće li do toga doći, nego kada će doći", rekla je Taner.

Ona je upozorila javnost na pretnju od hakerskih napada na evropske sisteme snabdevanja električnom energijom.

"Za Putina su hakerski napadi na energetsku infrastrukturu Zapada sredstvo hibridnog ratovanja. Ne trebamo se pretvarati da je to samo teorija. Moramo se pripremiti za nestanke struje u Austriji i Evropi", kazala je Taner, naglasivši da se "jedna trećina građana više ne bi mogla snabdevati, najkasnije do četvrtog dana nestanka struje", piše Klajne Cajtung.

Međutim, političarka ÖVP-a ne očekuje rani kraj sukoba.

"Rusija ima velike rezerve materijala i vojnika, srećom, Ukrajina je postigla vrlo važne uspehe, ali mora da brani ogromnu teritoriju. Nejasno je hoće li ikada biti pobednika u ovom ratu", izjavila je ministarka odbrane Austrije.

Taner je pozvala međunarodnu zajednicu da se više fokusira na pregovore za rešavanje ukrajinskog rata i da sarađuje sa Ukrajinom po tom pitanju.

"Važno je da se razgovori odvijaju u pozadini i da se fokus vrati na diplomaciju.", rekla je Taner.

Neke države EU-a tvrde da bi Ukrajina, kao suverena država, trebala sama da odluči kada će pregovarati i koji bi trebao biti cilj tih pregovora.

“Zapad, koji već mesecima podržava Ukrajinu oružjem i milijardama evra, mora s Kijevom da odlučuje kada je dostignuta granica ovog rata i kada ima smisla započeti pregovore u primerenom formatu", rekla je ministarka obrane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miro

pre 1 godinu

Priprema javnosti za kolaps energetskog sistema. Nema to nikakve veze sa Ruskim hakerima. Imperija laži.

dera

pre 1 godinu

Vi gospodjo i sa vama cela EU ste postali kaubojska kolonija , i jahaće vas kao na rodeu , znate ono mamuze u rebra i žvale zategnute do ušiju . I vi pričate o uspešnosti ukraine a istovremeno bi i da se pregovara , i gle čuda da se pregovara kada vi to mislite i kako vi to hoćete , ? ,...................Šta zamišljate ???? Da je protivnik još u osnovnoj školi tri puta ponavljao prvi razred ??? . Kola vam idu niz brdo , a to se ne zaustavlja .

bg

pre 1 godinu

"Ukrajina je postigla vrlo važne uspehe " hhhahaahahhhaahahhaahahah

Perica

pre 1 godinu

Šta će vama struja. Pa vi i ne zaslužujete tu blagodet koju vam je Tesla podario. Kad bolje razmislim vi ne zaslužujete ništa. Treba vas vratiti u kameno doba!

Doca

pre 1 godinu

Nema šanse, ne znaju oni to. Ajde ČIK da uradite ako smete.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija