• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

28.12.2022

12:47

PESKOV: Nisu tačne tvrdnje o destruktivnom uticaju Rusije, Srbija suverena zemlja

Reuters

Vesti

PESKOV: Nisu tačne tvrdnje o destruktivnom uticaju Rusije, Srbija suverena zemlja

Podeli vest

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je danas kao netačne izjave iz Prištine o destabilizujućoj ulozi Rusije i dodao da je Srbija suverena zemlja i da kao takva ima pravo da brani prava Srba koji žive na Kosovu i Metohiji


„Srbija je, naravno, suverena zemlja i apsolutno je pogrešno ovde tražiti neku vrstu destruktivnog uticaja Rusije. Srbija brani prava Srba koji žive u tako teškim uslovima, i naravno, oštro reaguje kada se ta prava krše“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše izjave ministra unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjaja Svečlje da Srbija, pod ruskim uticajem namerava da destabilizuje tzv. Kosovo podrškom Srbima, prenosi Interfaks.

Prema njegovim rečima, Moskva veoma pomno prati šta se dešava i kako se obezbeđuju prava Srba i dodaje da Rusija ima bliske savezničke odnose sa Srbijom, kako istorijske, tako i duhovne i druge prirode.

Svečlja je juče optužio Srbiju da je, pod uticajem Rusije, podigla stanje borbene gotovosti i naredila postavljanje novih barikada kako bi, tvrdi, zaštitila "kriminalne grupe".
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija