• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.12.2022

20:11

IZRAEL ĆE BOMBARDOVATI TEHERAN?! Nuklearna postrojenja U OPASNOSTI, ministar odbrane poručio PILOTIMA - NAPAŠĆETE IRAN!

Pixabay

Vesti

IZRAEL ĆE BOMBARDOVATI TEHERAN?! Nuklearna postrojenja U OPASNOSTI, ministar odbrane poručio PILOTIMA - NAPAŠĆETE IRAN!

Podeli vest

Izraelski ministar odbrane Beni Ganc izjavio je danas da bi Izrael za dve ili tri godine mogao da napadne iranska nuklearna postrojenja, preneo je Rojters

''Za dve ili tri godine ćete možda leteti nebom u pravcu istoka i učestvovati u napadu na nuklearna postrojenja u Iranu'', izjavio je Ganc u govoru na promociji kadeta izraelskog vojnog vazduhoplovstva, navodi Rojters.

Više od 10 godina Izrael preti da će napasti nuklearna postrojenja Irana u slučaju da diplomatske igre sa Teheranom oko nuklearnog programa zadju u slepu ulicu. Neki stručnjaci ipak sumnjaju da

Izrael može da nanese trajnu štetu Iranu, imajući u vidu da su nuklearna postrojenja udaljena, daleko jedna od drugog i istovremeno dobro čuvana.

Međunarodni pokušaji da se obnovi dogovor sa Iranom oko nuklearnih postrojenja iz 2015. tapkaju u mestu, a Iran je u medjuvremenu nastavio sa obogaćivanjem uranijuma koji potencijalno može da se iskoristi za nuklearne bombe.

Iran bi mogao da dostigne čistoću uranijuma koji bi se koristio kao oružje, ali nije sposoban da proizvede bojevu glavu koja bi služila kao nosač, ocenio je ranije ovog meseca general Vojno obaveštajne službe Izraela, podseća Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija