• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

01.01.2023

15:20

AMERIČKI PILOT SE "ODSEKAO" KADA JE VIDEO KO MU PRILAZI, Vašington odmah digao frku, ali reagovao je i Peking! Obe strane objavile snimke incidenta iznad Južnog kineskog mora (VIDEO)

Printskrin Tviter

Vesti

AMERIČKI PILOT SE "ODSEKAO" KADA JE VIDEO KO MU PRILAZI, Vašington odmah digao frku, ali reagovao je i Peking! Obe strane objavile snimke incidenta iznad Južnog kineskog mora (VIDEO)

Podeli vest

Američka indo-pacifička komanda saopštila je u petak da je kineski lovac J-11 prišao američkom izviđačkom avionu RC-135 na opasnu blizinu, zbog čega je američki pilot morao da izvede manevar izbegavanja, a sada je reagovao Peking

Optužbe Vašingtona da se kineski lovački avion približio na šest metara američkom izviđačkom avionu iznad Južnog kineskog mora i izvodio opasne manevre su izvrtanje istine, saopštilo je kinesko ministarstvo odbrane.

Portparol kineskog ministarstva odbrane Tijan Julin odbacuje optužbe SAD i tvrdi da je američki avion izvodio opasne manevre.

„Američka strana namerno dovodi javnost u zabludu i prebacuje krivicu na Kinu, a u stvari bi oni trebalo da budu okrivljeni za pokušaj zbunjivanja međunarodne javnosti“, rekao je on.

Kineski pilot je postupao profesionalno i u skladu sa standardima, kaže Julin. Kako dodaje, uprkos više upozorenja, američki avion je iznenada izmenio udaljenost od kineskog, ugrožavajući kineski avion, prenosi kineski Global tajms.

 

 

I američka strana, koja tvrdi da je kineski pilot ugrozio bezbednost američkog, objavila je svoj video-snimak.

 

 

Kineska strana pozvala je SAD da postupaju po međunarodnom pravu i sporazumima, kako bi se izbegli pomorski i vazdušni incidenti. Sa druge strane, SAD tvrde kako njihovi bojni brodovi i avioni izvode misije patroliranja međunarodnim vodama i vazdušnom prostoru iznad Južnog kineskog mora u skladu sa međunarodnim zakonima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

naravno kad su smrdljive spijuncine iznad kineskog mora ,nacisticke svinje americke

Fikus

pre 1 godinu

Američki avion RC-135 iznad Kineskog mora, 12.000km daleko od Amerike je ULJEZ i PROVOKATOR tako da tu nema nikakvog opravdanja da on tu bude. Marš kući Yenki dok nisi dobio po nosu - Kina neće trpeti beskrajno vaše provokacije kao što to decenijama radi Rusija.

Marcco

pre 1 godinu

A šta će američki lovac iznad Kineskog mora?

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17