• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RIA Novosti

01.01.2023

16:39

PADA KIM DŽONG UN?! Još jedan potez Pjongjanga je dovoljan da dođe do sukoba! Seul zapretio: Samo pokušajte...

Vesti

PADA KIM DŽONG UN?! Još jedan potez Pjongjanga je dovoljan da dođe do sukoba! Seul zapretio: Samo pokušajte...

Podeli vest

Pokušaj Severne Koreje da upotrebi nuklearno oružje dovešće do pada režima, upozorilo je Ministarstvo Južne Koreje

Ministarstvo odbrane Južne Koreje saopštilo je da će svaki pokušaj DNRK da upotrebi nuklearno oružje dovesti do "pada režima", prenosi novinska agencija Jonhap.

Prethodno je severnokorejski lider Kim Džong Un na šestom plenumu osmog saziva VPK pozvao na jačanje nuklearnih snaga zemlje i povećanje masovne proizvodnje nuklearnih bojevih glava. Pored toga, on je najavio potrebu za stvaranjem novog sistema interkontinentalnih balističkih raketa sposobnih za trenutni protivnapad, kao i da se brzo završi projekat izviđačkog satelita i rakete-nosača za njega.

Foto: Tanjug/AP

Balistička raketa

Lider DNRK je rekao da situacija, kada su „južnokorejske marionete“ očigledno postale neprijatelji Severne Koreje, zahteva povećanje broja nuklearnih bojevih glava u arsenalu DNRK „eksponencijalno“, i naglasio važnost i neophodnost masovnosti. proizvodnju taktičkog nuklearnog oružja.

- Ozbiljno upozoravamo da ako Severna Koreja pokuša da upotrebi nuklearno oružje, to će dovesti do pada režima Kim Džong Una - navodi se u saopštenju ministarstva.

Agencija je optužila Pjongjang da je "spreman čak i da započne rat" i pozvala DNRK da odmah zaustavi nuklearni razvoj i vrati se na put denuklearizacije, nazvavši to "jedinim načinom" za poboljšanje uslova života severnokorejskog naroda.

Južna Koreja je takođe obećala da će „snažno odgovoriti“ na nuklearne i raketne pretnje svojih suseda „drastičnim“ jačanjem svog odbrambenog sistema „tri osovine“. Sastoji se od preventivnog udara Kill Chain, protivraketne odbrane KAMD i sistema masovne kazne i odmazde (KMPR). Ovo poslednje podrazumeva odgovor masovnim lansiranjem projektila u slučaju napada DNRK.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srecko

pre 1 godinu

Kad se neko sili kad ga stiti Amerika,uskoro nece moci vise .

Miro

pre 1 godinu

Osloboditi će Kom južni okupirani deo kad tad.

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 1 godinu

Pored juzne koreje i amerike koja j opkolola sjvernu koreju , malom debelom ne preostaje nista nego da se naoruzava. U ostalom to i oni rade, svi zapadni kriminalci .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija