• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politnavigator/sputnik

04.01.2023

09:00

RUSI NASTRADALI ZBOG TELEFONA?! General VAN SEBE zbog POGIBIJE 89 VOJNIKA, panika u ruskim redovima - NEKO ĆE BITI ŽESTOKO KAŽNJEN!

Printscreen/Twitter

Vesti

RUSI NASTRADALI ZBOG TELEFONA?! General VAN SEBE zbog POGIBIJE 89 VOJNIKA, panika u ruskim redovima - NEKO ĆE BITI ŽESTOKO KAŽNJEN!

Podeli vest

Ukrajinska artiljerija je 1. januara u 00.01 po moskovskom vremenu ispalila šest raketa HIMARS na privremenu bazu jedne od ruskih vojnih jedinica u oblasti Makejevke

Četiri rakete sa visokoeksplozivnom bojevom glavom pogodile su zgradu u kojoj su bili stacionirani ruski vojnici. Broj poginulih porastao je na 89. Među poginulima je i zamenik komandanta puka potpukovnik Bačurin, izjavio je prvi zamenik načelnika Glavne vojno-političke uprave Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Sergej Sevrjukov.

„Nažalost, tokom analize ruševina armirano-betonskih konstrukcija, broj poginulih naših saboraca porastao je na 89. Među poginulima je i zamenik komandanta puka, potpukovnik Bačurin“, rekao je on.

Prema generalovim rečima, glavni razlog za to što se desilo jeste uključivanje i masovna upotreba, suprotno zabrani, mobilnih telefona u dometu neprijateljskog oružja.

„Ovaj faktor je omogućio neprijatelju da locira i odredi koordinate lokacije vojnog osoblja za raketni udar. Trenutno se preduzimaju neophodne mere kako bi se slični tragični incidenti sprečili u budućnosti. Na osnovu rezultata istrage, krivična lica će odgovarati“, rekao je Sevrjukov.

Ruske snage uništile su uzvratnom vatrom lanser višecevnog raketnog sistema „hajmars“, iz kojeg su ukrajinske trupe 1. januara gađale Makejevku, saopštio je general.

On je dodao da su u raketnim i vazdušnim napadima na koncentrisanje vojne tehnike u zoni železničke stanice Družkovka u Donjeckoj Narodnoj Republici uništena još četiri lansera višecevnih raketnih sistema „hajmars“, četiri borbena vozila za raketne sisteme RM-70 „vampir“, više od 800 raketa za njih, osam automobila, kao i više od 200 ukrajinskih neonacista i stranih plaćenika, rekao je Sevrjukov.

General je istakao da će oni koji su dozvolili napad na privremenu bazu biti kažnjeni. Komanda je odmah nakon tragedije preduzela sve raspoložive mere za spasavanje nastradalih. Porodicama poginulih i ranjenih biće pružena sva neophodna pomoć.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
5okt kruna Nato agresije

pre 1 godinu

Greška, nisu krivi telefoni već novinari, anglosaxonci koji imaju pristup svuda.

Baraba

pre 1 godinu

Raketni sistemi RM-70 i izgledaju kao lanseri himarsa, pa su ih zato brojali, nije unisten ni jedan himaras u napadu. Do sada ukrajina je od 45 lansera koja je dobila izgubila samo 2 i to je jedan unisten pri prilazenju mestu za ispaljivanje od strane art napada rusa na ukrajinske polozaje a drugi je pao sa mosta u noci i zavrsio u reci. Inace po broju izjava o unistenim himarsima od letos rusi su "unistili" 277 a ukrajinci imaju dobijeno samo 45 (ostalo 43), tako da brojke "nesto" su nesrazmerne. Inace juce je javljeno prvo, zvanicno, da je poginulo 63 vojnika pa se broj popeo na 89, a ruski bloger na Telegramu je objavio "ukraden" sluzben spisak sa imenima 211 poginulih vojnika u napadu...

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija