• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

05.01.2023

07:00

(VIDEO) ROGOZIN POSLAO MAKRONU ŠRAPNEL KOJIM JE RANJEN, poručio mu da će odgovarati za ratne zločine u Donbasu! Putinov saradnik žrtva francuske haubice?!

Vesti

(VIDEO) ROGOZIN POSLAO MAKRONU ŠRAPNEL KOJIM JE RANJEN, poručio mu da će odgovarati za ratne zločine u Donbasu! Putinov saradnik žrtva francuske haubice?!

Podeli vest

Bivši direktor Roskosmosa i šef specijalnog odreda ruskih vojnih savetnika "Carski vukovi" Dmitrij Rogozin, koji je nedavno ranjen u Donjecku, fragment granate izvučen iz njegovog vrata poslao je ambasadoru Francuske u Moskvi Pjeru Leviju. Rogozin je zamolio Levija da šrapnel preda francuskom predsedniku Emanuelu Makronu i da mu poruči da će odgovarati za ratne zločine u Donbasu.

Budući da je ruski istražni komitet utvrdio da je granata kojom je gađan hotel u Donjecku 21. decembra, kad je Rogozin ranjen, mogla biti ispaljena iz francuske haubice "cezar", bivši ruski zvaničnik je uputio podugačko pismo Leviju.

- Sa zadovoljstvom se sećam naše komunikacije, zajedničkih putovanja na Borodinsko polje i Bajkonur. Tada smo mnogo i često razgovarali o perspektivama rusko-francuske političke i ekonomske saradnje. Nažalost, stav vaše zemlje i zemalja NATO i rast vojne pretnje Rusiji u blizini naših granica doveli su do tragičnog raspleta - naveo je Rogozin u pismu.

On je dodao da su se "reči i dela Francuske čudesno razišli".

- Zvanični Pariz je izdao velikog Šarla de Gola i postao jedna od najkrvožednijih država u Evropi. Vaša zemlja se potčinila diktatu Vašingtona i postala marionetska država po uzoru na Višijevu vladu, služeći najnižim instinktima nacista. Sa bolom pišem o tome, jer sam oduvek voleo francusku istoriju, poznajem jezik i kulturu Francuske, poštujem sećanje na slavna dela kad su se Rusi i Francuzi zajedno borili protiv zajedničkih pretnji - istakao je Rogozin.

Kako je naveo, nedavno je teško povređen, što je bila posledica "podlog terorističkog akta" u Donjecku.

- Samo zahvaljujući velikoj veštini i strpljenju ruskih vojnih i civilnih lekara sam živ i skoro ponovo zdrav. U ovoj koverti, uz moje pismo, vidite fragment granate koja je ispaljena iz francuske haubice 'cezar'. Probila mi je desno rame i zaglavila se u petom vratnom pršljenu. Falio je samo milimetar da me ubije ili učini nepokretnim - napisao je Rogozin.

On je napomenuo da je granata koju je ispalila francuska haubica ubila dvojicu njegovih mladih prijatelja, ostavljajući njihove žene udovicama.

- Molim vas prosledite francuskom predsedniku Emanuelu Makronu fragment koji su hirurzi izvukli iz moje kičme, i recite mu da niko neće izbeći odgovornost za ratne zločine Francuske, SAD, Velike Britanije, Nemačke i drugih zemalja NATO u Donbasu - zaključio je Rogozin.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija