• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/Mediji

05.01.2023

19:19

KO JE OVDE LUD?! PUTIN NAREDIO PREKID VATRE ZA BOŽIĆ, ZA BAJDENA I UKRAJINU TO JE KRAH RUSIJE! Šta treba Moskva da uradi da se Zapad i Kijev dozovu pameti!

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

KO JE OVDE LUD?! PUTIN NAREDIO PREKID VATRE ZA BOŽIĆ, ZA BAJDENA I UKRAJINU TO JE KRAH RUSIJE! Šta treba Moskva da uradi da se Zapad i Kijev dozovu pameti!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin pokušava da "dođe do daha" uspostavljanjem 36-časovnog prekida vatre, rekao je danas predsednik SAD Džozef Bajden novinarima u Beloj kući odgovarajući na pitanje o predlogu Moskve za uspostavljenje primirja. Kijev poručuje da će do primirja doći tek kada Rusija napusti teritorije u Ukrajini koje je zauzela.

Kremlj je ranije danas saopštio da je Putin naložio ministru odbrane Sergeju Šojguu da uvede dvodnevni prekid vatre duž cele linije fronta sa Ukrajinom tokom Badnje večeri i Božića sa početkom u podne 6. januara do kraja 7. januara, nakon apela patrijarha Ruske pravoslavne crkve Kirila, preneo je Rojters. 

Istovremeno, savetnik predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog Mihail Podoljak izjavio je da će do primirja doći tek kada Rusija napusti teritorije u Ukrajini koje je zauzela.

- 'Za razliku od Rusije, Ukrajina ne napada stranu teritoriju i ne ubija civile. Ukrajina na svojoj teritoriji uništava samo pripadnike okupacione vojske - , napisao je Podoljak na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter. 

On je napisao da ''Rusija mora da napusti okupirane teritorije" i da će "tek tada imati primirje''. '

- Zadržite licemerje za sebe -, zaključio je Podoljak. 

Ranije danas ruski predsednik Vladimir Putin naredio je ministru odbrane Sergeju Šojguu da uvede dvodnevni prekid vatre duž cele linije fronta sa Ukrajinom sa početkom u podne 6. januara. 

- S obzirom na apel njegove svetosti patrijarha Kirila, poručujem ministru odbrane Ruske Federacije da uvede režim prekida vatre na celoj liniji fronta u Ukrajini od podneva 6. januara do kraja 7. januara -  saopštio je Putin, prenosi RIA novosti. Ruske trupe moraju prekinuti vatru na 36 sati tokom Badnjeg dana i Božića sa početkom od 12 časova 6. januara. 

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril pozvao je ranije danas na božićni prekid vatre u Ukrajini i Donbasu, od ponoći 6. januara do 7. januara u 12 sati po moskovskom vremenu, preneo je ranije TASS. On je rekao da je to potrebno kako bi pravoslavni vernici mogli da prisustvuju bogosluženjima za Badnji dan i Božić, objavljeno je na sajtu Ruske pravoslavne crkve

Medvedev: Ruska fregata je novogodišnji poklon za NATO!

Ruska fregata Admiral Gorškov, koja je u sredu stupila na borbeno dežurstvo, trebalo bi da urazumi svakoga ko se usudi da predstavlja direktnu pretnju Rusiji, upozorio je zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev na svom Telegram kanalu. 
Medvedev je rekao da je fregata sa hipersoničnim projektilima Cirkon, koja je juče otpočela svoj put ka obalama NATO-a preko Atlantskog i Indijskog okeana i Sredozemnog mora, "glavni novogodišnji poklon". 
- Raduj se. To će svakog ko predstavlja direktnu pretnju Rusiji ili našim saveznicima urazumiti - poručio je Medvedev Alijansi.
Cirkon je prva hipersonična krstareća raketa na svetu sposobna da savlada PVO i protivraketne odbrambene sisteme, dostižući brzinu veću od devet mahova sa dometom od preko 1.000 kilometara.  
Medvedev je istakao da će Rusija osvetiti svakog ubijenog Rusa. Kako je naveo, Sjedinjenim Američkim Državama i njihovim "poslušnicima" nikada neće biti oprošteno ubistvo Rusa. 
"Razgovaraćemo sa vama jezikom sile, jer drugačije ne razumete. I proizvoditi još savremenije oružje s kojim ćemo uništavati nacističku strvinu koju ste stvorili u 21. veku. Osvetićemo se svakom zločincu za svakog ubijenog građanina naše zemlje -  navodi se u objavi bivšeg ruskog predsednika.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bicko

pre 1 godinu

Nije to pitanje, pitanje je kada ce Putin da se dozove pameti i prekine rat koji je vec izgubio, jel on oce jos 80 000 ruskih vojnika da legne u zemju, ovo mu nije dosta??????

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!
potresno svedočenje

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!

Radica Vlahović, sestra ubijenog radnika obebeđenja i čuvara osnovaca u OŠ "Vladislav Ribnikar," Dragana Vlahovića (53), godinu dana posle tragedije, podelila je neopisivu bol i tugu koju oseća i danas kao prvog dana kada je do nje došla tragična vest da joj je brat stradao na radnom mestu koje je voleo i gde je bio voljen

03.05.2024

11:25

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu
Zdravlje

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu

Mnogo toga možete saznati na osnovu nečije frizure: koliko se neko brine o sebi, vodi li računa o trendovima, da li je uredan, koja mu je omiljena boja, kakvog je trenutno raspoloženja. Na osnovu kose, takođe, može se zaključiti i šta jedemo, kakva nam je genetika, da li smo pod stresom i da li patimo od nekog zdravstvenog problema. Da, dobro ste čuli, kosa može poslužiti i u dijagnostičke svrhe, jer njen kvalitet i stanje u kojem se nalazi mnogo toga govore o zdravlju celokupnog organizma.

03.05.2024

10:02

Džet set

Srbija