• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politnavigator

07.01.2023

09:58

I DANAS OSEĆAMO POSLEDICE! NATO je STRAVIČNIM oružjem gađao SRPSKI NAROD, a sada ga UKRAJINCI traže za PRODOR DO RUSKE GRANICE?!

Reuters/AP/Tanjug/Fotomontaža

Vesti

I DANAS OSEĆAMO POSLEDICE! NATO je STRAVIČNIM oružjem gađao SRPSKI NAROD, a sada ga UKRAJINCI traže za PRODOR DO RUSKE GRANICE?!

Podeli vest

Ako SAD isporuče Ukrajini borbena vozila M2 Bredli i granate sa osiromašenim uranijumom, Rusija neće imati nikakve šanse u ratu, tvrdi ukrajinski ekonomski i politički ekspert Igor Gorobec,

On je izjavio da saveznici Kijeva veruju da Ukrajina ima snage za proboj do Ruske granice pre kraja ove godine.

"Da, još nema Abramsa, ali posle M2 Bredlija nisu baš ni potrebni. Ovo je laki tenk koji je stvoren za borbu protiv borbenih vozila sovjetske pešadije. Ako još dobijemo M919 granate sa jezgrom od osiromašenog uranijuma sposobne da probiju više od 70 mm homogenog oklopa, onda Rusi nemaju nikakve šanse", smatra Gorobec. 

Ukazao je i na amfibijska svojstva novog naoružanja.

"Ovo je veoma napredna tehnika, jer Bredli može i da plovi. Prelazak sa kopna u vodu traje jedan minut. Dakle, reke i kanali kod eventualnog prodor na jug neće predstavljati nikakav problem. Ovo je veoma interesantna stvar“, rekao je politički ekspert.  

Gorobets je takođe siguran da će posle sledeće isporuke iz Sjedinjenih Država cela Evropa odmah početi da revnosno snabdeva Ukrajinu oružjem.  

„Nemci su zaglavljeni u svojim kompleksima ispred Moskve, 1945. godine, i ne žele da budu prvi koji će povući ovaakav potez. Najverovatnije je da će odmah nakon isporuke M2 Bredlija stići i nemački Leopardi i francuski laki tenkovi. Ovo će nam zaista trebati. Naročito u kampanji na jugu, jer treba doći do nekih linija na proleće“, zaključio je Gorobec.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Svetozar Vojnović

pre 1 godinu

Najobičnija ukro-nacistička propaganda, koju vi nekritički prenosite, čega treba da se stidite. Bredli je zastarelo Bvp i zaustavlja ga većina protivoklopnih sredstava. O Kornetu i drugim savremenim po sredstvima da i ne govorimo. A municiju sa osiromašenim uranijumom na svojoj teritoriji mogu upotrebiti samo nacistički monstrumi.

Pera

pre 1 godinu

Potpuno pogrešan stav o ratovima sfrj I sad Rusije! Broz Tito je još u Jacu isplanirao raspad sfrj bio je i danas je u savezu sa ustašama bio je pre drugog rata za vreme rata potom i posle rata kad je novu vlast sfrj sastavio od tog satanskog saveza fasisti-komunisti planirajući raspad po granicama iz Jajca obučavao ustaše organizovao I naoruzava a svoje komuniste neutralisao stavom bratstvo jedinstvo da bi bili državni funkcioneri dozvoljacali su rast ustaša a neposredno u raspadu komunisti su glumili zbunjenost i nevreicu kao i Generali JNA koi su blokirali vojsku da brane Srbe! Jevrejska šifra "Tito posle Tita "znači "jevrein posle jevrfina" dakle jevrei su znali da je Tito jevrein pa su i znali ko je Tito 2 Soros koi je nastavio plan iz Jajca holokaust nad Srbima ! BOMBARDOVANJE 1998 e NAREDIO JE TITO2 SORIS GLAVNI FINANCIJER KLINTONOVIH I NJIHOV ŠEF DA BI ISPINIO JEVREJSKI PLAN IZ JAJCA ZAJEDNO SA JEVREIMA KISINDZEROM MADLEN OLBRAJT KUŠNEROM TEODIROM MERONOM..ROTSILD KOH ABRAMOVIČ GEJTS ZAKENBERG KOH...! OSIROMAŠENI URANIJUM BACALI SU AMERIKANCI PO NAREDENJU JEVREHA TITA2..A I RAT U UKRAINI ORGANIZOVALI SU ISTI JEVREI POSTAVILI JEVREINA ZFLENSKOG DA KOMANDUJE FAŠISTIMA U NAMETI GLOBALNKG RATA DA BI JEVREI ZAGOSPODARILI BESKONAČNIM BOGATSTVIMA SIBIRA !

Rade R

pre 1 godinu

Odmah ostatak sveta da uvede sankcije Americi i svima onima koji šalju oružje Ukrajini!

Bb

pre 1 godinu

Nista gluplje nisam procitao u zadnje vreme. Onog momenta kad krene osiromaseninuranijum stize takticka nuklerna i kinzali…Ukr jednostavno nema sanse da dobije ovaj sukob

Bane

pre 1 godinu

Neverovatno glup ekspert.Ti ces se voziti Bredlijem i izbacivati granate ,a druga strana ce mahati zastavicama.Koji idiot.

Bane

pre 1 godinu

A sta mislis sta se desava kad taj isti Bredli(pun granata sa osiromasenim uranijom) biva pogodjen raketnim napadom ili avio udarom????To mozes da upotrebljavas protiv nasih banana drzava ili nekih arapskih plemena,ali ne protiv drzava kakva je Rusija.

Dimitrije

pre 1 godinu

Da li objavljivanjem ove budalaštine " Ako SAD isporuče Ukrajini borbena vozila M2 Bredli i granate sa osiromašenim uranijumom, Rusija neće imati nikakve šanse u ratu" želite da pokažete kolike su budale navodni analitičari kojih su pune tv i mreže. To djubre će samo da zagadi teren gde bude upotrebljavano ali ukrajinske naciste to baš i ne interesuje

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija