• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informe.rs/ria

07.01.2023

13:23

PREOKRET! Ukrajincima naređeno da NAPUSTE KLJUČNI GRAD, linije fronta PROBIJENE brilijantnom TAKTIKOM, uskoro VELIKA RUSKA POBEDA?!

Tanjug/AP

Vesti

PREOKRET! Ukrajincima naređeno da NAPUSTE KLJUČNI GRAD, linije fronta PROBIJENE brilijantnom TAKTIKOM, uskoro VELIKA RUSKA POBEDA?!

Podeli vest

Ukrajinskim trupama je naređeno da se povuku iz Soledara, oko kojeg se vode borbe u Donbasu, izjavio je Vitalij Kiseljov, pukovnik policije Luganske Narodne Republike, pozivajući se na izvore u redovima kijevske vojske

On je u svom telegram kanalu izrazio mišljenje da će „u bliskoj budućnosti neprijatelj napustiti Soledar i okolna sela“.

„Neprijateljski izvori potvrđuju da su Oružane snage Ukrajine dobile naređenje da se povuku“, rekao je Kiseljev.

Ranije je Aleksej Arestovič, savetnik šefa kancelarije Volodimira Zelenskog, rekao da ukrajinske trupe trpe ozbiljne gubitke u oblastima Artemovska i Soledara. Vode se žestoke borbe za Artemovsk i Soledar.

Rusi su u petak uspeli da preuzmu kontrolu nad selom Bahmutske i snažno kreću ka centru Soledara. Zbog proboja po boku, Oružane snage Ukrajine moraju da izravnaju liniju odbrane i da se povuku sa nekih pozicija. Ruske trupe razvijaju ofanzivu na Krasnogorevku (između Razdolovke i Soledara), iz ovog pravca ruske snage mogu da zauzmu liniju do Klešča i započnu juriš na severni deo Soledara, izveštavaju ukrajinski mediji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 1 godinu

VELIKA RUSKA POBEDA?! Uskoro neka umesto upitnika i uskličnika bude samo uskličnik!

Rade R

pre 1 godinu

E, pa to je ono "napredovanje" Ukrajinaca koje je Putin hteo da primirjem zaustavi! A ja mislio laže Zelenski!

Djordje

pre 1 godinu

Soledar je potpuno oslobodjen pre dva dana! O cemu vi to pisete sada?! Ni malo se ne razlikujete od zapadnih nacistickih medija koji lazu od pocetka rata?! Zasto vi lazete nas?! Kakvo povlacenje ???

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija