• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

08.01.2023

09:31

SPREMITE SE ZA GORAK KRAJ! Saradnik CIA upozorava ČOVEČANSTVO, Amerika planira NEZAMISLIV HOROR, ako Zelenski krene da gubi...

AP/Reuters/Pixabay/Fotomontaža

Vesti

SPREMITE SE ZA GORAK KRAJ! Saradnik CIA upozorava ČOVEČANSTVO, Amerika planira NEZAMISLIV HOROR, ako Zelenski krene da gubi...

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države bi mogle preduzeti veoma glup korak u borbi protiv Rusije u Ukrajini, izjavio je bivši savetnik CIA Džejms Rikards u članku za Deili Rekoning

"Mogla bi da nastane velika opasnost ako SAD bezumno nastave da eskaliraju sukob do gorkog kraja kako bi sprečile poraz Ukrajine. Ne predviđam da će se to dogoditi, ali situacija može eskalirati do te mere da će iz očaja ikoristiti taktičko nuklearno oružje“, navodi se u saopštenju.publikacije.

Prema rečima autora članka, Bajden ne pokazuje znake ustupaka i nedavno je rekao da će snabdevati Ukrajinu oružjem koliko god bude potrebno.

„S druge strane, ni Putin neće odustati.“, smatra Rikards.

Bivši savetnik CIA veruje da je Rusija promenila taktiku poslednjih meseci i da sada sistematski onemogućava ukrajinsku energetsku infrastrukturu, uništavajući i oružje koje Kijevu isporučuju zapadne zemlje.

„SAD su već potrošile toliko novca na Ukrajinu i toliko su čvrsto opredeljene za potpuni poraz Rusije da će njena pobeda značiti još jedan strateški poraz za SAD, koje još uvek trpe posledice debakla u Avganistanu​“, izjavio je Rikards.

U pozadini ruske specijalne operacije, SAD i njeni saveznici nastavljaju da upumpavaju oružje vredno milijarde dolara u Ukrajinu. Moskva je više puta izjavljivala da snabdevanje zapadnim oružjem samo produžava sukob, a transport naoružanja postaje legitimna meta ruske vojske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milan lala

pre 1 godinu

Nista ameri nece preduzeti sto bi ugrozilo njihov prebogati zivot . Nikakvi horor nece pokrenuti . Rusi ce zauzeti celu Ukrainu i ukljuciti je u Rusiju jer nemaju drugog izbor . Ostaviti bilo kakvu Ukrainu bilo bi krajnje naivno i glupo jer bi za koju godinu morali ponovo sa takvom Ukrainom ratovati uz veliko stradanje . .

zora

pre 1 godinu

Kada su bacili dve atomske na Japan situacija se zaustavila tu jer niko sem njih nije imao takvo oruzje. Danas to nije slucaj. Amerikanci su ti koji se moraju otarasiti predsednika kojm je nemoguce verovati za donosenje odluka.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija