• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug/index

09.01.2023

07:27

ŠTA PEKING SPREMA?! Pripreme za OFANZIVNI RAT u punom jeku, Kinezi blizu Tajvana dovukli OGROMNU SILU, sve ukazuje samo na jedno!

AP/Photo

Vesti

ŠTA PEKING SPREMA?! Pripreme za OFANZIVNI RAT u punom jeku, Kinezi blizu Tajvana dovukli OGROMNU SILU, sve ukazuje samo na jedno!

Podeli vest

Kineska vojska saopštila je da je u nedjelju izvela ofanzivne borbene vežbe kod Tajvana, druge takve vežbe za manje od mjesec dana

Komanda narodnooslobodilačke vojske Kine na istoku izjavila je u saopštenju kasno u nedjelju da su njene snage organizovale "zajedničke patrole borbene spremnosti i borbene vežbe" u moru i vazdušnom prostoru oko Tajvana.

Cilj vežbi bio je da se testiraju zajedničke borbene sposobnosti i "odlučno suprotstavljanje provokacijama spoljnih sila i separatističkih snaga za nezavisnot Tajvana", dodaje se u kratkom saopštenju.

Tajvan je danas osudio najnovije kineske vojne manevre u blizini ostrva, a ministarstvo odbrane navodi da je registrovalo 57 kineskih borbenih aviona koji su učestvovali u vežbi.

Tajvanska predsednička kancelarija je ocenila da su kineske optužbe neosnovane i najoštrije osudila kineske manevre, ukazujući da su mir i stabilnost u Tajvanskom moreuzu i u regionu zajednička odgovornost i Tajvana i Kine.

Kina je izvela slične vežbe krajem prošlog meseca, a vlasti na Tajvanu su izjavile da su 43 kineska zrakoplova prešla srednju liniju Tajvanskog moreuza, neslužbenog tampona između dve strane. Kina, koja nikada nije odustala od upotrebe sile kako bi ostrvo stavila pod svoju kontrolu, sprovodi redovne vojne upade u vode i vazdušni prostor u blizini Tajvana u poslednje tri godine.

U avgustu je Kina organizovala ratne igre u blizini Tajvana nakon posete Tajpeju tadašnje predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vučević na obeležavanju Dana sećanja na stradanje u Jajincima: Sloboda je jedini garant da se ovi užasi nikada više ne ponove
Politika

Vučević na obeležavanju Dana sećanja na stradanje u Jajincima: Sloboda je jedini garant da se ovi užasi nikada više ne ponove

U Spomen-parku Jajinci obeležen je Dan sećanja na stradanje Srba, Roma i Jevreja na stratištu u Jajincima, a predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je da će Vlada učiniti sve da se na dostojanstveniji način čuvaju sećanja na stradalnike ubijene na tom mestu, kao i da će učiniti sve što je potrebno da se čuva i poštuje ovaj spomen-kompleks.

06.10.2024

13:05

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija