• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.01.2023

16:32

UKRAJINA KREĆE U LOV NA PUTINOVE TENKOVE!? Iz Britanije stiže oružje koje ima samo JEDNU NAMENU, služilo u BiH i na KiM!

Tanjug/AP

Vesti

UKRAJINA KREĆE U LOV NA PUTINOVE TENKOVE!? Iz Britanije stiže oružje koje ima samo JEDNU NAMENU, služilo u BiH i na KiM!

Podeli vest

Velika Britanija razmatra da prvi put pošalje u Ukrajinu tenkove domaće proizvodnje kako bi pomogla zemlji u borbi protiv ruskih snaga, preneo je danas Skaj njuz.

Diskusije se vode poslednjih nekoliko nedelja o isporuci glavnog borbenog tenka britanske vojske Čelindžer 2 (Challenger 2), preneo je Skaj njuz, pozivajući se na neimenovani zapadni izvor koji je upućen u razgovore, prenosi Rojters.

Snabdevanje Ukrajine tenkovima predstavljalo bi značajanu promenu politike podrške, ali britanska vlada još nije donela konačnu odluku po tom pitanju, navodi Skaj.

Prema neimenovanom izvoru Britanija bi mogla da ponudi Ukrajini oko 10 tenkova Čelindžer 2.

Foto: youtube.com/printscreen

Čelendžer 2

Čelindžer 2 je borbeni tenk dizajniran za napad na druge tenkove i u službi je britanske vojske od 1994. godine.

Bio je raspoređivan u Bosni i Hercegovini, na Kosovu i Metohiji i u Iraku, navodi britanska vojska.

Britansko Ministarstvo odbrane nije odmah odgovorilo na zahtev Rojtersa za komentar.

Ministar spoljnih poslova DŽejms Kleverli rekao je prošle nedelje da će Britanija nastaviti da radi sa zapadnim saveznicima kako bi osigurala Ukrajini potrebnu vojnu podršku.

- Tenkovi bi mogli biti deo toga, a odakle dolaze... koji saveznici ih obezbeđuju, nešto je što, naravno, radimo u koordinaciji jedni sa drugima - rekao je tada Kleverli, podseća Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
GEDZA

pre 1 godinu

Velikodušno...ali uz tenkove morate poslati i posade..... a to znači da morate biti spremni i na kovčege sa englezima... što se baš neće svideti građanima Engleske....koji to nisu odobrili preko svojih predstavnika u parlamentu.... Inače... engleski tenkovi bez obučene engleske ili posade druge zemlje, samo je gomila gvožđa od preko 45 tona.....

Milovan Milovanović

pre 1 godinu

Gde su to englezi, a naročito sa tenkovima, odneli neku pobedu od kraja Drugog svetskog rata pa naovamo? Nigde, osim na Foklandima. I to spletom srećnih okolnosti. Pa mi smo ih zgazili 1945. godine kod Trsta. Oni su najobičnije "podguzne muve" amera i idu tamo gde im ameri prokrče put svojom avijacijom. Čelindžer je jedan sasvim običan tenk. Ništa specijalno. A korneti i hrizanteme su "pencilin" za njega. O raketama sa Ka 52, Mi28N, Mi35M da i ne govorimo. Stoga, "smanjite malo doživljaj" dame i gospodo novinari.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija