• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.01.2023

18:10

"DOŠLO JE VREME"! Oglasio se Stoltenberg: Dovršiti proces...

AP/Tanjug

Vesti

"DOŠLO JE VREME"! Oglasio se Stoltenberg: Dovršiti proces...

Podeli vest

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio da je Švedska učinila sve što je potrebno da dobije odobrenje Turske za članstvo u vojnoj alijansi.

- Došlo je vreme da se dovrši proces ratifikacije za Švedsku - rekao je Stoltenberg.

Prošle godine su Švedska i susedna Finska odustale od dugogodišnje politike vojne nesvrstanosti i podnele zahtev za ulazak u NATO nakon početka sukoba između Rusije i Ukrajine, a da bi postale punopravne članice potrebna je jednoglasna ratifikacija svih članica, prenosi AP.

Prošlog meseca turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu rekao je da Švedska nije ispunila ni polovinu obaveza koje je Ankara postavila kao uslov da ratifikuje pridruživanje vojnom savezu.

Švedski premijer Ulf Kristereson poručio je da je Švedska ispunila obaveze i da je sada odluka na Turskoj.

Parlamenti 28 zemalja NATO već su ratifikovali članstvo Švedske i Finske, a Turska i Mađarska su jedine članice koje još nisu dale odobrenje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
samo istina

pre 1 godinu

prvo da se Turska zadovolji, jer se potpora teroristima Kurdima obilo o glavu Švedima i Fincima

Vejo

pre 1 godinu

Pošto smo mi pobedili,vas ne zanima vest da Šiptari na magistralnom putu KM-Raška danas sa građevinskim mašinama prave utvrđenje.A,da nije kriv Vučić?Krivi su Tadić i Đilas?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija