• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik/index

11.01.2023

18:02

PAKAO ZA KIJEV, GERASIMOV NOVI KOMANDANT RUSKIH SNAGA! Desna ruka PUTINA sa SUROVIKINOM kreće u KONAČNI SLOM UKRAJINE?!

AP/Reuters

Vesti

PAKAO ZA KIJEV, GERASIMOV NOVI KOMANDANT RUSKIH SNAGA! Desna ruka PUTINA sa SUROVIKINOM kreće u KONAČNI SLOM UKRAJINE?!

Podeli vest

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu imenovao je Valerija Gerasimova za komandanta Združene grupe snaga u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Moskva se nada da će povećati učinkovitost svojih vojnih operacija u Ukrajini imenovanjem novog komandanta. 

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je o promenama u rukovodstvu grupe koja sprovodi specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini; za komandanta je imenovan načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov.

Precizira se da su njegovi zamenici postali glavnokomandujući Vazdušno-kosmičkih snaga Sergej Surovikin, glavnokomandujući Kopnene vojske Oleg Saljukov i zamenik načelnika Generalštaba Aleksej Kim.

Nivo komandovanja u okviru specijalne vojne operacije u Ukrajini povećan je, između ostalog, zbog proširenja obima zadataka koje treba rešavati i potrebe za tešnjom saradnjom između vidova i rodova vojske, kao i poboljšanjem kvaliteta svih vidova podrške i efikasnosti komandovanja i upravljanja grupama trupa (snaga), objašnjava se u saopštenju Ministarstva.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vns

pre 1 godinu

Koji je ovaj komandant po redu??? U 2.sv. ratu ih nije bilo ovoliko....ako nisu uspeli da osvoje Ukrajinu sve sa Vagnerovcima i braćom Čečenima.....

hAHhH

pre 1 godinu

Bas im ne ide taj slom, ahahahahha!!! Jos jedan kandidat za Hag! Jedva cekam prenos uzivo preko CNN! Da vidim kako ce Putler da cvili svojim ionako tankim, zenskim glasicem i koliko je visok kad skine potpetice. Ne verujem da ima vise od 165, svi ce se valjati od smeha!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija