• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politnavigator

12.01.2023

11:34

BRITANSKI PLAĆENICI LIKVIDIRANI U SOLEDARU! Rusi objavili imena, tvrde da se "dobrovoljci" kriju iza statusa lekara

Tanjug/AP

Vesti

BRITANSKI PLAĆENICI LIKVIDIRANI U SOLEDARU! Rusi objavili imena, tvrde da se "dobrovoljci" kriju iza statusa lekara

Podeli vest

Tokom borbi za Soledar poginula su oba britanska državljana za kojima je ukrajinska nacionalna policija raspisala potragu, navodeći da je reč o nestalim „medicinskim dobrovoljcima“ Oružanih snaga Ukrajine

Ovo je objavio jedan od kanala osnivača Vagner grupe biznismena Jevgenija Prigožina.

Napominje se da je 8. januara na telefonsku liniju „Pitajte Vagnera” stigao zahtev da se pronađu dvojica britanskih državljana Endru Begšo i Kristofer Peri koji su nestali 6. januara u Soledaru.

Saopšteno je da je danas pronađeno telo jednog od nestalih, kod njega su pronađena dokumenta o oba Britanca.

Prema navodima Nacionalne policije Ukrajine, Peri i Begšo 6. januara ujutru krenuli iz Kramatorska za Soledar i tada im se izgubio svaki trag.

Ruski mediji navode da velika većina stranaca koji sebe nazivaju „dobrovoljcima“ su, zapravo, instruktori NATO, plaćenici ili dileri organa koji se kriju iza statusa lekara. Za ovu tvrdnju nema zvaničnih potvrda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija