• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

13.01.2023

11:41

MAĐARSKA JE 2022. UŠLA U DOBA OPASNOSTI! Orban rešeta Brisel, neko je tamo opasno zabrljao, Budimpešta se izborila, ali građani Evrope sada su...

AP PHOTO

Vesti

MAĐARSKA JE 2022. UŠLA U DOBA OPASNOSTI! Orban rešeta Brisel, neko je tamo opasno zabrljao, Budimpešta se izborila, ali građani Evrope sada su...

Podeli vest

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da će 2022. biti upamćena kao godina u kojoj je ta zemlja ušla u ''doba opasnosti'' i dodao da je njen odgovor na to bio proaktivan


On je naveo kako su nakon pandemije, rata u Ukrajini i energetske krize, Mađarsku pogodile i sankcije EU prema Rusiji i tako stvorile veliku inflaciju, ali da je vlast reagovala na proaktivan način, prenosi mađarska novinska agencija MTI.

Komentarišući sankcije koje je EU uvela Mađarskoj, Orban je za radio 'Košut' rekao da bi ''neko u Briselu'' konačno trebalo da prizna da je ''zabrljao'', i dodao da nije bilo sankcija cene ergenata bi naglo pale i inflacija bi bila prepolovljena, ali da nema naznaka da će do toga doći, jer samo Francuska i Nemačka mogu da utiču na EU da donese takvu odluku.

Mađarski premijer je ocenio da su građani Evrope žrtve propale politike sankcija i rata u Ukrajini, i dodao da je Evropa najveći gubitnik sukoba u Ukrajini u ekonomskom pogledu.

Orban je rekao da su finansijske rezerve ''na rekordno visokom nivou'', i dodao da ''ne samo da je nemoguće sabiti Mađarsku u ćošak, već da će i bez rezervi Mađarska uspeti''. On je naveo da je primarni politički zadatak izgradnja ekonomskog sistema u kojem će ''svako moći da pronađe posao'', prenosi MTI.

''Za sada imamo uspeha, jer milion ljudi više ima posao u odnosu na 2010. godinu'', rekao je Orban i dodao da je ''uprkos tome što je 2022. bila 'doba opasnosti', u njoj zabeležene najviše cifre zaposlenosti ikada, a cifre će biti još veće 2023''.

Orban je kao važne prioritete naveo i smanjenje inflacije "na jednocifren broj" do kraja godine i održavanje ekonomskog rasta, prenosi MTI.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17