• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Sputnjik

14.01.2023

19:32

KLUPKO SE ODMOTAVA?! U Bajdenovoj kući pronađena HRPA poverljivih dokumenata! Kakvu tajnu krije biblioteka u Velmingtonu?

AP/Photo

Vesti

KLUPKO SE ODMOTAVA?! U Bajdenovoj kući pronađena HRPA poverljivih dokumenata! Kakvu tajnu krije biblioteka u Velmingtonu?

Podeli vest

U porodičnoj kući američkog predsednika Džozefa Bajdena pronađeno je još pet stranica poverljivih dokumenata

Predsednikov savetnik Ričard Sauber saopštio je da je ukupno šest stranica poverljivih dokumenata pronađeno u biblioteci Bajdenove kuće u gradu Vilmingtonu u državi Delaver, preneo je AP.

Bela kuća je pre dva dana objavila da je pronađena samo jedna stranica. U pitanju su dokumenata iz vremena kada je Bajden bio potpredsednik u administraciji Baraka Obame.

Sauber je u saopštenju naveo da su Bajdenovi advokati obustavili pretragu nakon što su u sredu uveče pronašli prvu stranu, dodajući da je on ostatak pronašao u četvrtak dok je posredovao da se dokumenta prebace u Ministarstvo pravde.

- Dok sam materijal predavao zvaničnicima Ministarstva pravde, otkriveno je još pet stranica, znači ukupno šest - naveo je on.

Podsetimo, početkom nedelje američki mediji su objavili da su advokati otkrili oko 10 poverljivih dokumenata u „Pen Bajden centru“, delu Univerziteta u Pensilvaniji, koji je Bajden koristio kao svoju kancelariju od 2017. do 2020. godine.

Bajden se zbog ovog slučaja suočava sa kritikama republikanaca nakon što je Ministarstvo pravde SAD prošle godine pokrenulo istragu o postupanju bivšeg predsednika Donalda Trampa sa poverljivim dokumentima otkrivenim na njegovom imanju Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Terzić: Stefanović i Đilas žele da zaustave napredak Srbije! Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo!
Politika

Terzić: Stefanović i Đilas žele da zaustave napredak Srbije! Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo!

Nema tih izbora, niti će ih ikada biti, koji bi od omiljenog autošovinste Viole fon Kramon i trgovca srpskim nacionalnim interesima poput Đilasovog potrčka Borka Stefanovića napravili pobednika. Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo, isakao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Miloš Terzić.

04.07.2024

09:16

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija