• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.01.2023

08:24

PANIKA U NATO! Turci povećavaju domet RAZORNIH RAKETA, Erdogan PLAŠI SAVEZNIKE novim pretnjama, ako se lansira iz Izmira...

Reuters

Vesti

PANIKA U NATO! Turci povećavaju domet RAZORNIH RAKETA, Erdogan PLAŠI SAVEZNIKE novim pretnjama, ako se lansira iz Izmira...

Podeli vest

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da Turska ima za cilj da poveća domet domaćih projektila sa 565 kilometara na 1.000 kilometara

Tokom posete jugozapadnoj pokrajini Mugla, Redžep Tajip Erdogan je rekao da je otkako je preuzeo dužnost početkom 2000-ih, proizvodnja arsenala domaće odbrambene industrije povećana za 20 do 80 posto, prenela je Anadolija.

"Nacionalna pitanja su iznad politike i tako treba i da ostane. Ako smo postigli napredak na Mediteranu, Egejskom i Crnom moru, moramo to zajedno štititi, bez izuzetka", rekao je Erdogan.

Navodeći da Turska sada proizvodi svoje bespilotne letelice i borbene dronove, Erdogan je podvukao da će borbeno vozilo "bajraktar kizilelma" nositi bombu koju nosi avion F-16, nakon što počne masovnu proizvodnju.

Zahvaljujući dizajnu, "kizilelma" će moći da obavlja najizazovnije misije. Imaće nosivost do 1.500 kilograma, a biće opremljena municijom turske proizvodnje i AESA radarom.

Erdogan je rekao da se testiranje domaćih projektila nastavlja i dodao da takvi testovi "plaše" Grčku, ističući testove iz obalnog grada Izmira, u blizini grčkih ostrva u Egejskom moru.

"Testovi se izvode iz Izmira, a raketa koja bi mogla biti lansirana odatle počinje da ih plaši", rekao je Erdogan.

On je naglasio da odbrambena industrija Turske jača i da se razbijaju terorističke grupe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija