• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

15.01.2023

11:51

ZAPAD ĆE PREDATI BAHMUT?! Amerikanci pišu o POVLAČENJU iz grada, Kijev trpi OGROMNE GUBITKE, komanda traži NAPUŠTANJE POLOŽAJA?!

Reuters/AP/Printscreen Twitter/Google Maps/Fotomontaža

Vesti

ZAPAD ĆE PREDATI BAHMUT?! Amerikanci pišu o POVLAČENJU iz grada, Kijev trpi OGROMNE GUBITKE, komanda traži NAPUŠTANJE POLOŽAJA?!

Podeli vest

Ukrajinske trupe razmatraju mogućnost povlačenja iz Bahmuta, navodi list Vašington post

Ukrajina se suočava sa teškim odlukama o tome koliko će pojačanja poslati u grad jer je "prinuđena" da pokrene novu kontraofanzivu u narednim mesecima, piše američki list.

Rusko Ministarstvo odbrane je u petak izvestilo da oslobađanje Soledara, koje je završeno 12. januara, omogućava da ukrajinske trupe u Bahmutu budu odsečene od snabdevanja i potom uvedene u "kotao".

„Izgubili smo mnogo prijatelja koji su branili grad, tako da ne želimo da ga predamo sada. Ali možda će privremeno povlačenje trupa spasiti neke od naših ljudi“, izjavio je neimenovani ukrajinski komandant za Vašington post.

On je dodao da se njegova jedinica suočila sa „teškim gubicima“ u Bahmutu.

Komandant izviđačkog bataljona Jurij Skala je napomenuo da će vojno rukovodstvo preduzeti neophodne mere ukoliko bude potreban „taktički manevar“, piše američki list.

„Podržaću odluku glavnokomandujućeg o taktičkom manevru i stvaranju nove linije odbrane ako postane jasno da su gubici preveliki“, izjavio je Skala.

Međutim, list ističe da bi čak i organizovano povlačenje iz Bahmuta bilo politički teško izvodljivo.

Bahmut se nalazi u delu DNR koji kontroliše Kijev, severno od velikog grada Gorlovke, i važno je transportno čvorište za snabdevanje ukrajinske grupe trupa u Donbasu. Soledar se nalazi otprilike 10 kilometara od Bahmuta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

cim vidis pogled zelenskog vidis da je za mentalnu bolnicu ,a vi sa zapada predacete vi i vase gradove stoko nacisticka

Mikan

pre 1 godinu

Ne kaže se zapad će predati bahmut nego se kaže Rusi su zauzeli bahmut

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija