• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/strana

16.01.2023

15:28

NAPAD IZ VIŠE PRAVACA! Britanci otkrili PLAN za SLOM UKRAJINE, Gerasimov vodi POSLEDNJU BITKU, mobiliše POLA MILIONA VOJNIKA?!

Reuters/AP/Google Earth/Fotomontaža

Vesti

NAPAD IZ VIŠE PRAVACA! Britanci otkrili PLAN za SLOM UKRAJINE, Gerasimov vodi POSLEDNJU BITKU, mobiliše POLA MILIONA VOJNIKA?!

Podeli vest

Vojni stručnjaci veruju da će Rusija na proleće krenuti u napad iz različitih pravaca kako bi skrenula ukrajinske trupe od Donjecka i Luganska, piše britanski „Tajms” pozivajući se na vojne stručnjake i sopstvene izvore

Za ove svrhe Rusija može da mobiliše do pola miliona dodatnog vojnog osoblja, smatraju analitičari britanskog lista.

„Ozbiljne pripreme su u toku u ruskim regionalnim vojnim komesarijatima. Kremlj je sproveo zatvorenu anketu. Obični Rusi su zaokupljeni ratom, ali isto tako ne žele da prihvate poraz“, rekao je za "Tajms" neimenovani zapadni zvaničnik. 

On smatra da Kijev sada ima isto toliko vojnika na bojnom polju koliko i Rusija, a da je Kijevu potrebna nadmoć u ljudstvu u odnosu tri prema jedan da bi zauzela više teritorije

Izdanje piše da je na čelu ove multilateralne operacije postavljen Valerij Gerasimov, načelnik ruskog Generalštaba. I u tom smislu, njegovo imenovanje nije rezultat unutrašnje borbe u ruskom bloku moći.

„Putin namerava da eskalira sukob, a Gerasimov je najbolja osoba da koordiniše ovo. Ovo nije neka "Igra prestola" između Prigožina, Surovikina i Gerasimova. Rusi se spremaju za poslednju bitku", izjavio je izvor iz ukrajinskog ministarstva odbrane za "Tajms". 

On tvrdi da će Gerasimov poslati trupe u još jedan pohod na sever Ukrajine iz Belorusije.

„Maskirajući napade na različite delove zemlje, ruski generali se možda nadaju da će izvući ukrajinske resurse iz glavnog područja borbenih dejstava“, piše list, pozivajući se na izvore iz Ukrajine.

Podsetimo, u današnjem rezimeu, Institut za proučavanje rata je napisao da će Kremlj verovatno promeniti svoj pristup ratu i da se priprema za odlučnu akciju  u narednih šest meseci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dimitrije

pre 1 godinu

Ko kod vas u redakciji smatra Britance relevantnim izvorom i uporno prenosi njihove gluposti?

Normalac

pre 1 godinu

"Poslednja bitka..."... Hulje deformersko-kagebeovske, tako je, posle toga ruski agresor više neće postojati, kao ni vi.

Penzionerj

pre 1 godinu

Mislite da ste mnogo pametni, zavaravate se, kakvo proleće, Rusi neće čekati, uništiće i vas i ostale naciste. Vi, Britanci ste prvi na spisku da nestanete i prestanete sa izazivanjem ratova i sukoba pa i na Kim.

PUTIN RUŠI ZELENSKOG?! Medvedčuk spreman DA PREUZME VLAST, Rusi ga smatraju liderom NOVE UKRAJINE, bliži se kraj KIJEVSKOG REŽIMA?!
Planeta

PUTIN RUŠI ZELENSKOG?! Medvedčuk spreman DA PREUZME VLAST, Rusi ga smatraju liderom NOVE UKRAJINE, bliži se kraj KIJEVSKOG REŽIMA?!

Stvaranje političkog opozicionog pokreta u Ukrajini, čiju ideju je predložio poslanik ukrajinske stranke „Opoziciona platforma – Za život” Viktor Medvedčuk, biće zdrav i neophodan korak, čak i ako se nalazi van zemlje, a sam Medvedčuk može da postane njen lider, rekao je za RIA Novosti direktor Međunarodnog instituta za razvoj i samoorganizaciju Dmitrij Čistilin

16.01.2023

14:26

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija