• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT Balkan

17.01.2023

16:35

MEDVEDEV POTPUNO RAZGOLITIO PLAN POLJSKE I ZAPADA! Isporuka tenkova samo maska, glavni cilj je ČERUPANJE Ukrajine?!

AP/Photo

Vesti

MEDVEDEV POTPUNO RAZGOLITIO PLAN POLJSKE I ZAPADA! Isporuka tenkova samo maska, glavni cilj je ČERUPANJE Ukrajine?!

Podeli vest

Rasprava u Davosu o isporuci tenkova Ukrajini je sramotna, poručio je bivši ruski predsednik

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev ocenio je sramotnim to što se na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu raspravlja o isporuci tenkova Ukrajini.

- Kakva sramota, u najmanju ruku, bezobrazluk. Poljski predsednik Andžej Duda saopštio je da okuplja koaliciju zapadnih zemalja za snabdevanje Kijeva oklopnim vozilima. Ranije se u Davosu razgovaralo o nekim drugim temama, npr. ekonomiji - napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

On je dodao da je "dobro što na tom forumu danas nema ni ruskih ni kineskih predstavnika".

- Oni se nadaju da će ova 'tenkovska koalicija' da ostvari dugoočekivanu podelu Ukrajinske zemlje koja će pripasti Poljacima. Ali onda nije potrebno praviti koaliciju, već samo kolektivni papir - poručio je, precizirajući da će taj papir biti dokument o predaji trulog kijevskog režima i o budućoj konfiguraciji onoga što će ostati od "Ukrajine".

Duda je ranije na forumu u Davosu rekao da poljske vlasti očekuju da okupe međunarodnu koaliciju zemalja koje imaju tenkove "leopard", kako bi u Ukrajinu prebacile čitavu brigadu takvih vozila (do 100 jedinica).

Sama Poljska očekuje da u najkraćem mogućem roku dobije dozvolu od Nemačke da pošalje Ukrajini nekoliko ovih tenkova. 

Forum u Davosu otvoren je juče i trajaće do 20. januara, a njegova glavna tema je "Saradnja u podeljenom svetu". Ove godine organizatori nisu pozvali Rusiju na događaj zbog dešavanja u Ukrajini. Istovremeno, program sastanka u Davosu uključuje sednicu o perspektivama ruske ekonomije 2023. godine i diskusiju o situaciji u Ukrajini i bezbednosti u Evropi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija