• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

17.01.2023

18:20

(VIDEO) TRAŽILI STE, GLEDAJTE! RUSKA VOJSKA NEĆE LIČITI NA OVU SAD, NATO I PENTAGON NA NOGAMA! Šojgu otkrio šta će se desiti narednih meseci!

Vesti

(VIDEO) TRAŽILI STE, GLEDAJTE! RUSKA VOJSKA NEĆE LIČITI NA OVU SAD, NATO I PENTAGON NA NOGAMA! Šojgu otkrio šta će se desiti narednih meseci!

Podeli vest

Obimne promene u ruskoj vojsci, konkretno, povećanje njene brojnosti na 1,5 miliona ljudi, biće izvršene u periodu od 2023. do 2026. godine, saopštila je pres služba Ministarstva odbrane Rusije nakon sednice Ministarstva kojom je predsedavao ministar Sergej Šojgu.

U saopštenju se navodi da sve promene sastava Oružanih snaga, povećanje njene brojnosti i promene u vojno-administrativnoj podeli Rusije, koje će se odvijati u periodu 2023-2026. godine, zahtevaju od svih zamenika ministra odbrane, glavnih komandanata vidova Oružanih snaga, komandanta trupa vojnih okruga, Severne flote i rodovima trupa Oružanih snaga preduzimanje odgovarajućih kompetentnih odluka.

Ministarstvo ističe da će povećanje Oružanih snaga Rusije na 1,5 miliona vojnika biti sinhronizovano sa isporukama naoružanja, izgradnjom infrastrukture i obezbeđenjem trupa.

Ministar Sergej Šojgu je posebno skrenuo pažnju na činjenicu da sve mere treba objediniti u Sveobuhvatni plan za povećanje sastava i brojnosti Oružanih snaga Rusije i sinhronizovati sa rokovima isporuke naoružanja, vojne i specijalne tehnike i materijalnih sredstava u okviru Državnog odbrambenog naloga, izgradnje infrastrukture za raspoređivanje trupa i obezbeđivanje odgovarajućih resursa, ističe se u saopštenju.

- Da bi se obezbedilo povećanje brojnosti Oružanih snaga Rusije, posebna pažnja biće posvećena regrutovanju vojnika po ugovoru, obezbeđivanju blagovremene isporuke tehnike, kao i povećanju poligona u postojećim vojnim okruzima i novim teritorijama Rusije -rekao je Šojgu tokom sednice.

Ministar je napomenuo da će takođe biti određen i obim obuke kadeta i studenata na fakultetima Ministarstva odbrane. Osim toga, vojni resor planira da poveća obim obuke specijalista u centrima za obuku Oružanih snaga Rusije u skladu sa povećanom potrebom za trupama povećanjem kapaciteta postojećih centara za obuku i stvaranjem novih, i obezbedi za čitav niz mera budžetskih izdvajanja u potrebnom obimu.

Ministar odbrane je istakao da je jačanje borbene komponente ruske flote, vazdušno-kosmičkih snaga i raketnih strateških snaga neophodnim za osiguravanje bezbednosti zemlje.

On je podsetio da će u okviru jačanja Oružanih snaga Rusije biti formirane dva nova međuresorska strateška teritorijalna udruženja - Moskovski i Lenjingradski vojni okrug, samostalne grupe trupa na teritorijama novih subjekata Rusije.

Takođe će u Kareliji biti formiran i armijski korpus, tri motorizovane divizije Kopnene vojske i dve vazdušno-jurišne divizije u vazdušno-desantnim snagama, sedam motorizovanih brigada biće reorganizovano u motorizovane divizije u Zapadnom, Centralnom i Istočnom vojnom okrugu i Severnoj floti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Normalac

pre 1 godinu

Širite agresorsku propagandu, a jadnici informbirovski, KGBovske sluge? Nećete još dugo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije
Politika

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije

Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Sandra Božić čestitala je danas svim pripadnicima Vojske Srbije 23. april, Dan Vojske Srbije, ističući da Srbija temeljno razvija svoju vojsku kako bi bila sposobna da odgovori na sve izazove.

23.04.2024

12:46

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija