• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/rtl.de

18.01.2023

11:11

DEČAK SE ŽALIO DA GA BOLI STOMAK, ODVELI GA NA SKENER I ZAPANJILI SE - odmah je prebačen u operacionu salu, tamo je usledio još jedan šok!

Pixabay

Vesti

DEČAK SE ŽALIO DA GA BOLI STOMAK, ODVELI GA NA SKENER I ZAPANJILI SE - odmah je prebačen u operacionu salu, tamo je usledio još jedan šok!

Podeli vest

Lekari su ostali zapanjeni kada su u crevima četvorogodišnjaka pronašli magnetnu narukvicu sa čak 18 magnetnih kuglica

 

Lekari su prvo sumnjali da je uzrok upornih bolova u stomaku slepo crevo, ali onda je istina izašla na videlo: četvorogodišnjak je progutao magnetnu narukvicu, navodi nemački RTL, pozivajući se na medicinski časopis „Journal of Pediatric Surgeri Case Reports” koji je prvi izvestio o ekstremnom slučaju.

Naime, četvorogodišnje dete dovedeno je u bolnicu nakon što se dva dana žalilo na bolove u stomaku, stalno povraćanje i opstipaciju. Lekari su u početku sumnjali da se radi o akutnoj upali slepog creva. Međutim, skener je pokazao da se u njegovim crevima nalazi „predmet u vidu narukvice”.

Na operaciji je usledio joše jedna šok! Ispostavilo se da je četvorogodišnjak progutao 18 magneta koji se inače nose u nizu kao narukvica za terapiju magnetnim poljem za ublažavanje bolova kod artritisa i sindroma karpalnog tunela.

Lekari pretpostavljaju da je dečak u "nepoznatom vremenskom periodu" gutao kuglicu po kulgicu. Zatim su se one spojile u crevima i formirale narukvicu koja je blokirala njegova creva i već ih je delimično perforirala.

Hirurzi su odmah izveli laparotomiju kako bi uklonili šestougaonih perli, a zatim brzo sanirali oštećenje creva. Operacija je prošla dobro i dečak šest dana kasnije pušten kući. Šest meseci kasnije, kontrolni pregled pokazao je da se četvorogodišnjak dobro oporavio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija