• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politnavigator

18.01.2023

11:18

BAHMUT JE GOTOVA PRIČA?! Ruska "KLEŠTA" stežu grad, Arestovič priznao VELIKI NEUSPEH ukrajinskih snaga - SLEDI OPŠTA BEŽANIJA!?

Reuters/AP/Google Maps/Fotomontaža

Vesti

BAHMUT JE GOTOVA PRIČA?! Ruska "KLEŠTA" stežu grad, Arestovič priznao VELIKI NEUSPEH ukrajinskih snaga - SLEDI OPŠTA BEŽANIJA!?

Podeli vest

Rusija koristi taktiku „velikih i malih klešta“, terajući grupe Oružanih snaga Ukrajine u poluokruženje i napuštanje Bahmuta, izjavio je biviši savetnik kabineta predsednika Ukrajine Aleksij Arestovič rekao u internet emisiji Marka Fejgina

Prema Arestovičevim rečima, ruska taktika je pokazala uspeh prilikom oslobađanja Lisičanska, Severodonjecka i drugih naselja, a sada to pokušavaju da sprovedu i u Bahmutu.

„Oni žele da poluokruže Bahmut, pomere bokove, odseku i nateraju naše trupe da se povuku iz Bahmuta pod pretnjom potpunog opkoljavanja. Oni to rade stalno, učili su od velemajstor na Akademiji Frunze. Ne može se reći da je ovo potpuno neuspešna taktika – Lisičansk, Severodonjeck, Popasnaja, sada Soledar – sve je to posledica ove taktike", rekao je Arestovič.

On je istakao da je ukrajinska komanda svesna da se Rusi spremaju za novi napad.

"Rusi će se pregrupisati i krenuti u novu ofanzivu, naša komanda to zna, i sudeći po potezima koje oni demonstriraju, taj napad će biti velika pretnja. U narednom periodu će se pokazati da li će uspeti u svojoj nameri“, rekao je Arestovič.

Ranije je Andrej Ilarionov, bivši savetnik ruskog predsednika Vladimira Putina, sadašnji zapadni ekonomista , rekao da će ruska vojska tokom predstojeće ofanzivne kampanje pokušati da stvori „velika klešta“ tako što će opkoliti celu Ukrajinu i odrezati je od snabdevanja sa Zapada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Hihi

pre 1 godinu

Kao srbi sto su begali iz Hrvatske ! Opsta beganija nebeskog naroda hahaha

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija