• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

19.01.2023

08:32

OSVETA ZA HERSON! Ukrajinci dočekali SUROV KRAJ u PAKLU Soledara, Vagnerovci UNIŠTILI BRIGADU koja je ušla u GRAD nakon POVLAČENJA!

AP PHOTO

Vesti

OSVETA ZA HERSON! Ukrajinci dočekali SUROV KRAJ u PAKLU Soledara, Vagnerovci UNIŠTILI BRIGADU koja je ušla u GRAD nakon POVLAČENJA!

Podeli vest

Ukrajinska brigada koja je ušla u Herson praktično je uništena u Soledaru, tvrdi Vladimir Saljdo

Šezdeset prva brigada ukrajinske vojske, koja je ušla u Herson nakon što ga je ruska vojska napustila u novembru prošle godine, skoro potpuno je uništena u Soledaru, izjavio je za Sputnjik vršilac dužnosti guvernera Hersonske oblasti Vladimir Saljdo.

„U Soledaru su ‘Vagnerovci’ praktično uništili 61. brigadu protivnika, koja je pompezno, sa video-snimcima, u novembru ulazila u prazan Herson. Pokazalo se da je boriti se protiv Rusa teže od snimanja pseudoherojskih video-reportaža, rekao je Saljdo.

On je dodao da je pod kontrolom ruskih snaga trenutno 75 odsto teritorije Hersonske oblasti.

„Cela leva obala Hersonske oblasti nalazi se pod kontrolom legitimnih ruskih vlasti. To je 75 odsto površine regiona, sedam od njegovih devet gradova, 13 od 18 okruga, znatno više od polovine stanovništva, posebno uzimajući u obzir odlazak stanovništva i evakuaciju sa desne obale“, objanio je Saljdo.

Prema njegovim rečima, pod kontrolom Rusije je i zapadni deo Kinburnskog spruda sa nekoliko naselja koja su deo Nikolajevske oblasti Ukrajine.

„Međutim, nećemo se smiriti dok ne oslobodimo celu Hersonsku oblast i, pre svega, naravno, Herson. Za to je potrebno da se izvrši vojna operacija, odgovarajuća naređenja vojne komande i, što je najvažnije, naredbe političkog vrha“, naglasio je Saljdo.

Govoreći o Kahovskoj hidroelektrani, Saljdo je rekao da je ona zaštićena od opasnosti od uništenja zbog ukrajinskog granatiranja.

„Sada je hidroelektrana dobro zaštićena – neprijateljsko granatiranje je više ne oštećuje. To znači da ne postoji čak ni maloverovatna opasnost od uništenja stanice ili pucanja brane sa plavljenjem donjeg toka Dnjepra i kahovskog akumulacionog jezera“, precizirao je političar.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mrga

pre 1 godinu

Kako su oni dobili broj 61. brigade u Soledaru, sam dragi bog zna, ukrajinska brigada koja je u Soledaru imala najvece gubitke je 54. rezervna pesadiska, a 61. se nalazi ispred Kremine.... izgleda da ruska vojna obavestajna sluzba ne radi bas najbolje (ove podatke o jedinicama moze slobodno da se procita na Telegramu), de oni gledaju... boze me sacuvaj.... P.S. Kako Saljdo vidi 75% ne znam ali na karti se lepo vidi da je 50-50 a brana i elektrana kod Nove Kahovke kao i grad su u rukama ukrajinaca, jos od novembra, tu su presli Dnjepar i kontrolisu 40km kvadratnih sa druge strane.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija