• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/bbc

19.01.2023

09:27

ZAPLENE BESNIH AUTOMOBILA I RACIJE! Rumunska policija češlja imovinu influensera Tejta, oglasila se i njegova bivša devojka, NA RUCI TETOVIRALA "TEJTOVO VLASNIŠTVO?!"

AP/Photo

Vesti

ZAPLENE BESNIH AUTOMOBILA I RACIJE! Rumunska policija češlja imovinu influensera Tejta, oglasila se i njegova bivša devojka, NA RUCI TETOVIRALA "TEJTOVO VLASNIŠTVO?!"

Podeli vest

Rumunska policija širi istragu protiv bivšeg kikbokserskog šampiona Endrjua Tejta zbog optužbi za trgovinu ljudima

Tokom prethodnog vikenda, zaplenjeno je nekoliko njegovih luksuznih automobila i izvršen pretres na još sedam imanja i u novorenoviranoj vili ispod Karpatskih planina. Rumunska policija je u subotu, 14. januara zaplenila nekoliko luksuznih automobila na njegovom imanju u Bukureštu, među kojima rols-rojs, lamborgini, ferari, BMV i mercedes benc.

Pretresi još sedam imanja koji su u Tejtovom vlasništvu smatraju se znakom da istražitelji proširuju istragu. 

U gradu Komarnik, koji je na dva sata vožnje na sever, nalazi se vila Tejt, koju je policija nedavno zaplenila. Komšije kažu da je imanje u potpunosti renovirano prošle godine, a završeno tek pre nekoliko meseci.

Foto: Printscreen/Twitter

Tejtov luksuzni automobil

Kako je Endrju Tejt zaradio novac je ključni deo ove istrage

Policija želi da zna da li je namamio žene u Rumuniju obećanjima o ozbiljnoj vezi ili braku, pre nego što ih je naterao ili izmanipulisao da rade za njega kao 'vebkam devojke' za video razgovore putem interneta za odrasle. Istražuju se i navodi o silovanju koje je iznela jedna od svedokinja. Međutim, prošle nedelje, dve žene u istrazi javno su negirale bilo kakvo maltretiranje. Istražitelji su potvrdili da je šest žena identifikovano kao potencijalne žrtve.

Žene - koje imaju tetovaže na kojima piše „Tejtovo vlasništvo" i „Tejtova devojka" - radile su na imanju u Bukureštu, gde je bivši bokserski šampion živeo sa bratom i modelima.

Govoreći za rumunski TV kanal Antena 1, jedna od žena - identifikovana kao Beatris - rekla je da je sa braćom Tejt bila prijateljica i da je na ruci iz poštovanja prema njima istetovirala „Devojka Tejt".

Foto: Printscreen/Twitter

Beatris pokazuje tetovažu

Druga žena, Jasmin, rekla je da Tejt i njegov brat Tristan nikad nisu bili agresivni ili nepristojni. Opisujući trenutak kada je policija prvi put ušla u kompleks u decembru, Beatris je rekla da je 20 policajaca ušlo u spavaću sobu gde su se, kako kaže, dve druge žene zaključale u prostoriji u strahu od racije.

„Oni su razvalili vrata, žene su vrištale, policija nije videla ključ od spavaće sobe na krevetu", rekla je Beatris.

Iako još uvek nije podignuta optužnica, Mihaela Draguš, portparolka rumunske Nacionalne agencije za borbu protiv trgovine ljudima, kaže da slučaj već šalje snažnu poruku i trgovcima i žrtvama.

„Činjenica da je pravosudni sistem odlučio da braću zadrži u pritvoru, čak i tokom preliminarne faze slučaja šalje veoma važnu poruku", kaže ona.

Zašto je Tejt došao u Rumuniju?

U jednom od video zapisa na društvenim mrežama, Endrju Tejt objašnjava zašto se preselio u Rumuniju 2017. godine.

„Ljudi kažu: 'O, ti si silovatelj'. Ne, ja nisam silovatelj, ali volim ideju da mogu da radim šta želim, volim da sam slobodan. Ako ona ode u rumunsku policiju i kaže: 'Silovana sam juče', oni će reći 'U redu, imate li dokaze?'", izjavio je Tejt.

Foto: AP/Photo

Endrju Tejt

Ništa od ovoga nije dokaz da je Tejt bio umešan u trgovinu ljudima ili silovanje, ali njegov stav o seksualnim zločinima u Rumuniji nije pogrešan, kaže Laura Stefan, stručnjak za borbu protiv korupcije koja radi u centru Ekpert Forum.

„Način na koji je objasnio zašto je došao ovde, mogla sam da shvatim, mislim da je dobro shvatio kako se stvari ovde odvijaju - nažalost. Rumunija ima ozbiljan problem sa trgovinom ljudima i mislim da su rumunske vlasti shvatile da se to mora rešiti", objašnjava.

Policija ima manje od dve nedelje da optuži braću Tejt ili pronađe dovoljno dokaza da ubedi sudiju da im produži pritvor dok istraga traje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija