• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT Balkan

19.01.2023

22:06

UKRAJINI GORI POD NOGAMA, A ŠVABE I AMERI DRŽE ZMIJU U DŽEPU! Od nadmetanja u vojnoj pomoći, do premišljanja o isporuci tenkova! ĐE JE BA ZAPELO?

Reuters

Vesti

UKRAJINI GORI POD NOGAMA, A ŠVABE I AMERI DRŽE ZMIJU U DŽEPU! Od nadmetanja u vojnoj pomoći, do premišljanja o isporuci tenkova! ĐE JE BA ZAPELO?

Podeli vest

Iako se Vašington premišlja, Nemačku ništa ne sprečava da odobri slanje tenkova "leopard-2", koji imaju visoku efikasnost i borbenu sposobnost, piše list "Skaj njuz Arabija"

Sjedinjene Američke Države ne žele da pošalju tenkove "abrams" u Ukrajinu zbog visokih troškova održavanja i korišćenja, objavio je danas "Skaj njuz Arabija", pozivajući se na izvor iz Pentagona.

Jedan od razloga što se ovi tenkovi neće naći u paketu vojne pomoći Ukrajini, navodno je i to što je na njima "teško obučiti ukrajinske trupe u kratkom periodu do proleća".

Isti izvor je kritikovao Nemačku zbog njene "neuravnotežene" pozicije i jer dovodi u vezu predaju tenkova "leopard-2" Kijevu sa snabdevanjem tenkovima "abrams". "Nemačku ništa ne sprečava da odobri isporuku tenkova 'leopard-2', koji imaju visoku efikasnost i borbenu sposobnost", rekao je on.

Foto: Youtube

Abrams

Nemački list "Zidojče cajtung" objavio je u sredu, pozivajući se na sopstvene sagovornike, da je kancelar Olaf Šolc u telefonskom razgovoru sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom rekao da će Berlin "leoparde" poslati Kijevu samo ako i Vašington pošalje svoje "abramse". Ako je verovati listu, američki lider tokom poziva nije definitivno potvrdio planove Vašingtona da Kijevu dostavi tenkove.

Zapadni ministri odbrane okupiće se sutra u američkoj bazi Ramštajn u Nemačkoj kako bi razgovarali o daljoj pomoći Kijevu, pre svega o primopredaji tenkova "leopard".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija