• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index

22.01.2023

10:53

"NATO JE PLOD SOTONE!" Paljenje KURANA razbesnelo KADIROVA, poručio celom SVETU - "PROTIV OVOGA SE BORIMO U UKRAJINI!"

AP/Printscreen Twitter

Vesti

"NATO JE PLOD SOTONE!" Paljenje KURANA razbesnelo KADIROVA, poručio celom SVETU - "PROTIV OVOGA SE BORIMO U UKRAJINI!"

Podeli vest

Čečenski lider Ramzan Kadirov oglasio se na Telegramu kako bi osudio jučerašnje spaljivanje Kurana u Švedskoj

Švedski ultradesničarski političar Rasmus Paludan spalio je Kuran ispred turske ambasade u Stokholmu.

Pre nego što je spalio muslimansku versku knjigu, čelnik danske Hard Deal dobio je za to dopuštenje švedskih vlasti. To je dovelo do novih diplomatskih napetosti između Turske i Švedske i otkazivanja posete švedskog šefa diplomatije Ankari. Cilj te posete bio je da Turska da zeleno svetlo Švedskoj za ulazak u NATO.

Portparol  turskog ministarstva spoljnih poslova rekao je da spaljivanje Kurana u Stokholmu ukazuje na nivo islamofobije, rasizma i diskriminacije koja postoji u Evropi. Incident je također izazvao osudu ministarstava spoljnih poslova Saudijske Arabije, Kuvajta i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kadirov: NATO je plod sotone

"U Stockolmu je neki ološ, vođa danske sotonističke stranke, ispred turske ambasade spalio sveti Kuran. Ovaj izrod pakla protestovao je protiv Turske, koja je glasala protiv ulaska Švedske u NATO. Samo bi obožavatelji đavola, najveći nitkovi, posegnuli za svetinjama i to nazvali znakom protesta", kaže Kadirov.

On tvrdi da su za incident krive "političke snage" 

"To su navodno odobrile vlasti u Stockolmu, a ja čvrsto vjerujem da ovaj prezreni čin nisu samo odobrile nego da su ga i pokrenule i platile političke snage. U suprotnom takav provokativni čin nikada ne bi bio odobren", izjavio je Kadirov

Svako će da žanje ono šta je posejao i svi uključeni u ovaj gnjusni čin navukli su na sebe večno prokletstvo. Shvatiće to jednog dana, ali bit će prekasno. Gorite u paklu, đavoli" napisao je čečenski lider na Telegramu. 

On je dodao da je "NATO pakt plod sotone" i da se protiv toga bore u Ukrajini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17