• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT

23.01.2023

11:14

NUKLEARNI SAT OTKUCAVA! Zastrašujuće UPOZORENJE Čomskog, SUDNJI DAN bliži nego IKAD, pad ČOVEČANSTVA u AMBIS JE NEIZBEŽAN?!

Reuters/AP/Pixabay

Vesti

NUKLEARNI SAT OTKUCAVA! Zastrašujuće UPOZORENJE Čomskog, SUDNJI DAN bliži nego IKAD, pad ČOVEČANSTVA u AMBIS JE NEIZBEŽAN?!

Podeli vest

Filozof Noam Čomski upozorio je da se čovečanstvo opasno približilo tački posle koje nema povratka

Svet se klati na ivici provalije zbog povećanog rizika od nuklearnog rata, neuspeha u rešavanju ekoloških izazova i smanjene sposobnosti da se racionalno rešavaju problemi, rekao je svetski poznati filozof i lingvista Noam Čomski u subotu za "RT internešenel".

Tokom intervjua, Čomski je podsetio da se poslednjih godina "sat sudnjeg dana", koji odbrojava koliko je čovečanstvo blizu armagedona, odnosno smaka sveta, približio ponoći – što simbolizuje izumiranje čovečanstva i ocenio da bi za nekoliko dana ta kazaljka mogla još više da se pomeri.

Prema filozofu, glavne brige čovečanstva su "sve veća pretnja nuklearnog rata" i "veoma ozbiljna i rastuća pretnja uništenja klime". Klimatski problem i dalje postoji jer "države ne rade ono što znaju da moraju da urade da bi rešile ovu krizu", rekao je on.

Treća briga, nastavio je Čomski, je "propadanje arene racionalne ozbiljne debate i promišljanja" u kombinaciji sa "kolapsom demokratskih snaga" širom sveta. Profesor je priznao da iako se čini da ova tačka nema nikakve veze sa pretnjom nuklearnog rata i klimatskim promenama, racionalna debata je "jedina nada za suočavanje sa prva dva".

"Sva tri problema su se znatno pogoršala tokom protekle godine, i ako ne dođe do oštrog preokreta, jednostavno ćemo krenuti ka provaliji, padu u nepovratno, i to ne u dalekoj budućnosti", upozorio je on.

Njegovi komentari dolaze nakon što je ranije ove nedelje bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev rekao da oni koji žele da vide Moskvu poraženu u Ukrajini, ignorišu činjenicu da "gubitak nuklearne sile u konvencionalnom ratu može da izazove početak nuklearnog rata". Moskva veruje da je sukob u Ukrajini "proksi" rat koji protiv nje vode Sjedinjene Države i njihovi saveznici.

Rusija je više puta govorila da nuklearni rat nikada ne treba voditi, a njena vojna doktrina dozvoljava upotrebu atomskog oružja samo ako je ugroženo samo postojanje države.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 1 godinu

Ako je ovo istina, to je dobro za male i siromašne narode. Niti će Rusija, niti Amerika "bacati" atomke na treće zemlje, nego upravo na Ameriku, na Englesku, na Nemačku, na Poljsku, na Francusku i eventualno da neka zaluta i na Rusiju.

Neca

pre 1 godinu

Nema veze, treci svetski rat je 2069 godine - jasno je to rekao Dejanovic Milovan jos pre 20 godina.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija