• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politnavigator

23.01.2023

11:44

POVLAČENJE U FEBRUARU?! Rusi odbacuju Kijev do POSLEDNJE LINIJE odbrane, zbog OVE PRETNJE Zelenski kleči PRED ZAPADOM za TENKOVE?!

Reuters

Vesti

POVLAČENJE U FEBRUARU?! Rusi odbacuju Kijev do POSLEDNJE LINIJE odbrane, zbog OVE PRETNJE Zelenski kleči PRED ZAPADOM za TENKOVE?!

Podeli vest

Nedavni događaji na frontu pokazuju da ruske snage sada imaju čvrstu vojnu inicijativu, izjavio je vojni analitičar Vladislav Šurigin

Šurigin je upozorio da se ne treba prerano radovati novim uspesima.

„Sada ruska vojska diktira svoju nepopustljivu volju ostatku sveta. Ali, naravno, moramo shvatiti da u stvarnosti naši uspesi još uvek nisu strateški - ovo je taktički napredak. To poboljšava našu poziciju, dok neprijatelj trpi velike gubitke. Ali za sada se ne mogu oceniti kao nešto ozbiljno i značajno“, rekao je Šurigin za „Izvestija“.

On je napomenuo da je kijevski režim postavio zadatak da za mesec i po dana mobiliše najmanje 150.000 ljudi kako bi se formirala dva udarna korpusa.

„Tek u januaru su dobili komplet opreme koja im omogućava da snabdevaju tri pešadijske brigade američkog tipa "Strajker". Ukrajini su sada preko potrebni tenkovi. Poljska im daje sovjetske tenkove, Britanci spremaju transfer svog teškog Čelendžera. I druge zemlje mogu da se pridruže ovom procesu“, kaže analitičar.

On smatra da jačanje Oružanih snaga Ukrajine oklopnim vozilima teško da će promeniti bilo šta na strateškom planu, ali će odugovlačiti borbe.

„Možemo očekivati da ćemo do februara potisnuti ukrajinske snage na poslednju liniju odbrane u Donbasu – Konstantinovka-Kramatorsk-Seversk. Ukrajina sada povlači mnoge od svojih najboljih jedinica, koje su pretrpele velike gubitke, radi dopunjavanja i ponovnog formiranja,a menjaju ih teritorijalnom odbranom. To nam dosta olakšava zadatak“, zaključio je Šurigin.

Podsetimo, u oblasti Bahmuta ruske snage su danas zauzele naselja Dvurečje i Krasnopoljevku, saopštio je štab teritorijalne odbrane DNR

 „Od 23. januara 2023. godine Oružane snage Rusije su oslobodile Dvurečje i Krasnopoljevku na teritoriji Donjecke Narodne Republike“, saopštio je resor teritorijalne odbrane u svom Telegram kanalu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija