• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer/Fakti

24.01.2023

17:30

PENTAGON JE POTCENIO MOĆ RUSKE VOJSKE, UKRAJINA JE NA IVICI UNIŠTENJA! Mekgregor i Arestovič odbili da ćute i podržavaju laži Kijeva i SAD!

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

PENTAGON JE POTCENIO MOĆ RUSKE VOJSKE, UKRAJINA JE NA IVICI UNIŠTENJA! Mekgregor i Arestovič odbili da ćute i podržavaju laži Kijeva i SAD!

Podeli vest

Ukrajina je na ivici uništenja i da zato snabdevanje zapadnim oružjem neće promeniti ishod sukoba, upozoravaju bivši savetnik šefa pentagona Daglas mekgregor i Aleksej Arestovuič, dojučerašnji savetnik Vladimira Zelenskog!

Sjedinjene Države su htele da uz pomoć NATO oružja prevare Vladimira Putina u Ukrajini, ali su potcenile moć ruske vojske, izjavio je bivši savetnik šefa Pentagona, pukovnik američke vojske u penziji Daglas Mekgregor.

Objasnio je da je Vašington odlučio da interveniše u ukrajinskoj krizi jer mu se dopala procena o „slabim i nesposobnim Rusima".
       
A ispostavilo se, naveo je Mekgregor, da su pretpostavke Bele kuće o žalosnom stanju ruskih oružanih snaga daleko od stvarnosti, pa SAD nisu uspele da izvedu svoj trik.

       
Kako je primetio Mekgregor, Oružane snage Ukrajine su iscrpile svoje mogućnosti, dok je Rusija dostigla svoj vrhunac.
       
On smatra da je Ukrajina na ivici uništenja i da zato snabdevanje zapadnim oružjem neće promeniti ishod sukoba.

Uprkos tome što je američki predsednik Džo Bajden obećao je Ukrajini „svu pomoć koja joj bude potrebna".
       
Mekgregor, inače, smatra da Bajden može okončati sukob u Ukrajini jednim pozivom Vladimiru Zelenskom:
       
- Ako Bajden i oni koji manipulišu njime odluče da zaustave taj sukob, oni će telefonski to odmah saopštiti Zelenskom,a on neće imati drugog izbora nego da se povinuje.

Mekgregor dodatno naglašava: "Teško je poverovati da predsednik Ukrajine sam donosi odluke. U njegovu zemlju je uloženo novca kao da nije nezavisna, već da je jedna od američkih država. Zato Amerika može da zaustavi eskalaciju kad god poželi. Jedini problem je što to za sada, očigledno, niko u Vašingtonu ne želi.

Foto: Printscreen You Tube

Daglas Mekgregor uporno ruši vašingtonsku priču o pobedama Ukrajine

I Aleksej Arestovič, dojučerašnji savetnik Vladimira Zelenskog, ističe da Ukrajina neće biti u stanju da pobedi Rusiju.

Istina, već u sledećoj rečenici ustuknuo je pola koraka unazad, rekavši da je nemoguće govoriti o garantovanoj pobedi Kijeva, ali je već u nastavku podsetio na  izjavu poljskog predsednika Andžeja Dude o postojanju opasnosti „potpunog nestanka Ukrajine".
       
Za sebe je rekao da više nije „zvanično lice" i da može da govori sve što misli.
       
- Ako svi veruju da ćemo garantovano pobediti u ratu, moram da upozorim da je to malo verovatno. Od 14. januara je sve mnogo drugačije.
       
Ukrajina je 14. januara izgubila Soledar, a on je tog datuma imao petlje da kaže da na zdragu u Dnjepropetrovsku nije pala raketa koju je ispalila Rusija, već - raketa koju je oborila ukrajinska PVO..
       
Arestovič je ocenio i da se „sada istorija vrti", a da je Kijev više ne kontroliše. Upozorio je svoje da u Ukrajini u toku „zaoštravanje političke borbe, što će dovesti do veoma brzog poraza".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jastreb

pre 1 godinu

Da nisete malo zakasnili? Izgleda malo više, orate sačekati dosta dok rusi ne završe posao. Počeli ste da gubite i to sve češće i stalno, zavvršena je vaša era.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija