• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politnavigator

24.01.2023

18:04

OPŠTE POVLAČENJE! Genijalan POTEZ Rusa naterao UKRAJINCE U BEG, Rogov progovorio o ZAPOROŽJU, odbrana Kijeva se RASPALA U TRENUTKU!

Reuters/Printscreen Youtube/Google Earth/Deep State/Fotomontaža

Vesti

OPŠTE POVLAČENJE! Genijalan POTEZ Rusa naterao UKRAJINCE U BEG, Rogov progovorio o ZAPOROŽJU, odbrana Kijeva se RASPALA U TRENUTKU!

Podeli vest

Napredovanje ruskih trupa u pravcu Zaporožja odvija se taktički i precizno, uz pažljivo izviđanje i spasavanje života boraca, saopštio je član Glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov za Radio "Krim"

„Veoma je vašno ne izlaziti ishitreno sa predviđanjima, jer je reč o veoma preciznoj ofanzivi, koja zbog dobro obavljenog izviđanja daje veoma odlične rezultate. Ako uzmemo u obzir snage kojima se to izvodi, onda daj Bože da se vremenom sve nastavi ovako: malim snagama postižemo velike rezultate", izjavio je Rogov.

Prvo su probijeni položaji ukrajinskih snaga na liniji od oko 30 km, zatim je proces nastavljen, a dubina napredovanja ruske armije kretala se od nekoliko stotina metara do 8 kilometara.

Nakon što su probjijeni prvi ešaloni odbrane Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Zaporožja, ukrajinske trupe ne samo da su promenile položaje, već su i bukvalno pobegle, izjavio je Rogov.

"Neprijatelj nije samo napustio svoje položaje i prešao na drugu i treću liniju, već je jednostavno pobegao u naredna naselja. Trčali su tako brzo da su one male grupe izviđača koje su izlazile u izviđanje u borbi bile prinuđene da hitno zatraže pojačanje. Zato što je sa tako malim brojem ljudi bilo teško zatvoriti velike delove fronta“, objasnio je Rogov.

Rogov je ukazao i na nedostatak artiljerijske vatre od strane ukrajinskih snaga.

„Njihovi postupci su u krajnjem slučaju veoma čudni. Na naše položaje, a češće na mirne gradove, donedavno su bacali desetine granata. A tokom naše ofanzive, oni su odgovarali vrlo suzdržano: bukvalno stižu 1-2 granate, i nakon toga nastupa tišina. Naši vojnici kažu da ili štede granate, ili ih zaista jednostavno više nemaju“, dodao je Rogov.

Foto: Google Earth

On smatra da je manjak artiljerijskih udara nastao  zbog oslobađanja sela Lobkove, što omogućava da kontrolisanje ose Kamjanske-Orehov-Guljapolje.

„Naši momci su oslobodili važno selo Lobkove. Ključno je da se kontroliše put između Kamjanskog i Orehova. Snabdevanje između ove dve tačke je poremećeno i nemoguće je kretanje duž linije dodira bez našeg granatiranja i kontrole vatre", kaže Rogov.

Po njegovim rečima, naselje Kamjanske je zapravo oslobođeno. Rogov tvrdi da u njemu trenutno nema "militanata Zelenskog", te da su oni su otišli ​​na sever.

Rogov je dodao da su Kamjanske i Orehovo kapije Zaporožja, ali da odluku o daljem napredovanju u tom pravcu, treba da odluči komanda specijalne operacije, jer se trenutno odvijaju borbe visokog intenziteta u Donjeckoj Narodnoj Republici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija