• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politnavigator

24.01.2023

20:53

BAJDENE, DOBRO RAZMISLI! Njujork i Vašington mogu biti UNIŠTENI ako Kijev udari na KRIM, 40 MILIONA Rusa spremno da PREGAZI UKRAJINU?!

AP/Reuters/Pixabay/Fotomontaža

Vesti

BAJDENE, DOBRO RAZMISLI! Njujork i Vašington mogu biti UNIŠTENI ako Kijev udari na KRIM, 40 MILIONA Rusa spremno da PREGAZI UKRAJINU?!

Podeli vest

Svaki pokušaj oružanih snaga koje predvodi Zapad da napadnu Krim pretvoriće specijalnu vojnu operaciju u Veliki otadžbinski rat, izjavio je ruski politikolog Aleksej Živov emisiji" Prvog Sevastopolja"

„Čim prvi vojnik Oružanih snaga Ukrajine kroči nogom na Krim, specijalna vojna operacija će se pretvoriti u Veliki otadžbinski rat. Sada je 10% ruskih građana uključeno u SVO, a 90% nastavlja da vodi svoj normalan život. Naša privreda je manje-više izdržala, a nagli pad koji bi desetine miliona ljudi ostavio bez posla nije se desio. Rusija je još uvek na površini", kaže Živov

On smatra da takva akcija može dovesti do upotrebe oružja za masovno uništenje, kojeg Rusija ima toliko da to izaziva određene negativne posledice, poput inertnosti vojno-političkog razmišljanja.

„Vidite, imamo 6.000 taktičkih nuklearnih bojevih glava i još 1.000 napunjenih velikih bojevih glava. Taktičke su do 50 kilotona, a 50 kilotona može da zbriše Kijev u paramparčad, a jedan megaton uništava ceo okrug Vašingtona ili Njujorka“, naglasio je Živov. 

Prema Živovu, želja SAD i Zapada je da postepeno podignu ulog do granice nuklearnog rata, a da Rusiji nanesu takav poraz da će upotreba taktičkog naoružanja postati nemoguća.

"Jesenas smo se malo otvorili, bilo je pregovora u Turskoj i nekako se sve smirilo. Njihov zadatak je da nam nanesu toliki vojni poraz da mi ne otvorimo vrata nuklearnog magacina. Naš zadatak je da uopšte ne dozvolimo vojni poraz, već da izvojujemo vojnu pobedu. Jer postoji mogućnost da ćemo tada morati da se suočimo sa mnogo ozbiljnijim neprijateljem. To bi mogao biti savez Poljske i pojasa nemačkih zemalja", smatra ruski politikolog.

Živov je siguran da je dolazak do Krima nemoguć zadatak za Oružane snage Ukrajine, ali ako se to desi, onda se odgovor neće dugo čekati – Ukrajina će biti gotova.

„Prvo, neće stići do Krima, biće ekspresno odbačeni ako pokušaju napad. Naša artiljerija je naučila da radi odlično, prošla godina je bila jako dobra. Ali ako se iznenada, iz nekog razloga, desi da pređu granicu Krima, biće to sasvim druga priča, udariće se drugom vrstom naoružanja, biće mobilisano 30 miliona ljudi, i ako uzmemo u obzir i ne baš sasvim spremne muškarace blizu penzije, ta brojka može narasti i na 40 miliona. Ako svi zagrlimo, uzmemo noževe i, držimo se za ruke, jednostavno možemo prođemo celu ovu teritoriju od 4.000 km u ravnom sastavu“, zaključio je Živov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! Osim toga, saopšteno je da će selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi u subotu nakon utakmice Juventus - Milan održati sastanak sa fudbalerima ta dva tima Dušanom Vlahovićem, Filipom Kostićem, Lukom Jovićem i Jan Karlom Simićem! Takođe, iz srpske kuće fudbala saopšteno je

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija