• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politnavigator

25.01.2023

11:00

KREĆU KA HARKOVU?! Panika u UKRAJINSKOJ komandi, general ALARMIRA Kijev, Ruska "KLJEŠTA" mogu OPKOLITI CEO DONBAS, a onda...

Reuters/AP/Google Maps/Printscreen Youtube/Fotomontaža

Vesti

KREĆU KA HARKOVU?! Panika u UKRAJINSKOJ komandi, general ALARMIRA Kijev, Ruska "KLJEŠTA" mogu OPKOLITI CEO DONBAS, a onda...

Podeli vest

Rusija može da izvrši napad na Ukrajinu iz više pravaca odjednom, opkoljavajući grupaciju ukrajinskih snaga na levoj obali Dnjepra, rekao je bivši zamenik sekretara Saveta Bezbednosti Ukrajine, general Sergej Krivonos

On smatra da će Rusija učiniti sve kako bi konvencionalnim oružjem slomila Ukrajinu.

„Rusija je "objavila" svoje ambicije da uništi našu zemlju, postavljanjem načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije da direktno rukovodi operacijom u Ukrajini. Oni će nastaviti da povećavaju svoju sposobnost da unište našu suverenu državu. I kako se to može uraditi? Pre svega kroz ofanzivu, kao i nuklearnim oružjem, međutim, Rusi za sada nastoje da ostvare svoj cilj koristeći konvencionalno oružje", kaže ukrajinski general.

Prema Krivonosu, Ukrajina ima nekoliko kritičnih oblasti, koje ruske trupe mogu iskoristiti za neku od budućih ofanziva.

„Postoji opasnost od ruske ofanzive, a mi imamo kritične oblasti o kojima Rusi direktno razmišljaju, to je pravac Zaporožja i pravac Harkova. Ako istovremeno, zaobilazeći Harkov, Rusi napreduju u pravcu Pavlograda i probiju se iz Zaporožja ka severu, onda mogu da opkole našu grupaciju u Donbasu kako bi je potpuno odsekli od logističkog sistema. Ne govorim ovde o fizičkom uništavanju trupa, ali kada nestane goriva, hrane i municije biće nam veoma teško da nastavimo borbu“, rekao je Krivonos.

Podsetimo, Rusija je prošle nedelje započela ofanzivu u Zaporožju. 

​Uspešnim dejstvima Oružanih snaga Rusije na zaporoškom pravcu oslobođeno je naselje Lobkove i uništen hangar sa naoružanjem i vojnom opremom Oružanih snaga Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Član Glavnog saveta ruske administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov rekao je da je prva linija odbrane ukrajinske vojske na pojedinim sektorima fronta u regionu Zaporožja probijena i da se borbe nastavljaju.

- Prva linija odbrane ukrajinskih trupa u zaporoškom pravcu je razbijena. Negde je na snazi izviđanje, negde dublja ofanziva, koja je praćena čišćenjem određenih naselja. Naša vojska ima za cilj da očisti celu liniju duž fronta. Borba se nastavlja - rekao je Rogov za "RIA Novosti".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srba

pre 1 godinu

Ma koji napad na Harkovsku oblast, pa tuda su letos bezali a bili pred Harkovom, drze jos samo 1/7 harkovske oblasti a u pravcu ruskog gradaBalogorda ukrajinci su na svojoj granici....i ranije smo citali "fantasticne" vesti o napadima koji ce "unistiti"i "iskrvariti" ukrajinsku vojsku u Hersonu, Bahmutu i Odesi.... kad ono rusi ostavili Herson, Bahmut ne mogu da zauzmu vec 7 meseci a Odesa je duboko u pozadini ....tako ce da prodje i ova izmisljena " ofanziva". Nece ruski vojnik da se bori u ukrajini,, nije to njihov rat, idu sto moraju, ... zato se i predaju cim mogu (do saada , od pocetka rata, neprovereno , oko 21 000 vojnika se predala ukrajincima)

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17