• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

26.01.2023

19:05

"NAJGORI SU..." BIL GEJTS se OBRUŠIO na REŽIM Zelenskog, žestoko OPLEO po VLADI I POLITIČARIMA - TUŽNO JE ŠTA RADE NARODU!

Reuters/AP/Fotomontaža

Vesti

"NAJGORI SU..." BIL GEJTS se OBRUŠIO na REŽIM Zelenskog, žestoko OPLEO po VLADI I POLITIČARIMA - TUŽNO JE ŠTA RADE NARODU!

Podeli vest

Milijarder je izrazio žaljenje što Ukrajina, prema njegovim rečima, ima "jednu od najgorih vlada na svetu"

Američki milijarder i osnivač Majkrosofta Bil Gejts je tokom govora na australijskom institutu "Lui" nazvao vladu u Kijevu jednom od najgorih na svetu zbog teške korupcije.

"Ukrajinska vlada je jedna od najgorih na svetu. Korumpirana je i kontroliše je nekoliko bogatih ljudi. To je veoma tužno za njihove ljude", rekao je biznismen.

Poljoprivredno zemljište Ukrajine je mnogo plodnije od američkog, to je žitnica Evrope, a zemlja ima veliki potencijal, dodao je Gejts.

Zapadni političari su više puta ukazivali na neuspeh ukrajinske vlade i široko rasprostranjeno podmićivanje među lokalnim zvaničnicima. 

Novi predsednik Predstavničkog doma američkog Kongresa Kevin Makarti rekao je da neće dozvoliti nastavak prakse „otvorenih provera“ za Ukrajinu, kada se desetine milijardi dolara izdvajaju bez revizije i odgovornosti. Njegovi saborci iz republikanske stranke su već upozorili da će pooštriti nadzor nad pružanjem pomoći Kijevu.

Prema rečima bivšeg savetnika bivšeg predsednika Ukrajine Leonida Kučme, Olega Soskina , zapadni političari su postavili oštar ultimatum aktuelnom šefu države Vladimiru Zelenskom, zahtevajući da se korumpirani zvaničnici kazne u njihovim redovima u zamenu za nastavak finansijskih injekcija.

Ove nedelje su se u Kijevu već dogodile velike kadrovske promene: zamenik ministra odbrane Vjačeslav Šapovalov, zamenik šefa kabineta predsednika Kiril Timošenko i zamenik generalnog tužioca Aleksej Simonenko su smenjeni sa svojih funkcija.

Nakon toga, vlasti su smenile i Vasilija Lozinskog, zamenika ministra za razvoj zajednice, kao i nekoliko guvernera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
maestro

pre 1 godinu

bar neko da kaze istinu ,pa i ko nije do sada punio dzepove sad mu je prilika .......trpaj dok narod gine kasnije bice jasnije

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17