• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf.rs

27.01.2023

16:28

KRENULA LAVINA, UKRAJINA DOBIJA NOVI KONTINGENT ORUŽJA! Jedna od članica G7 šalje dodatno teško naoružanje

Reuters

Vesti

KRENULA LAVINA, UKRAJINA DOBIJA NOVI KONTINGENT ORUŽJA! Jedna od članica G7 šalje dodatno teško naoružanje

Podeli vest

Vlasti u Kanadi i Francuska obećale su da će poslati tenkove Ukrajini. Ove dve države slediće primer Sjedinjenih Država i Nemačke, koje su u sredu najavile da će Ukrajini isporučiti ovo teško naoružanje.

Kanadska ministarka odbrane Anita Anand rekla je u četvrtak da će isporučiti dodatna četiri tenka Leopard 2, koje će dodati na 14 onih koje šalje Nemačka. Ona kaže da će ova donacija u kombinaciji sa donacijom saveznika i partnera značajno pomoći oružanim snagama Ukrajine dok se bore junački za slobodu i suverenitet svoje nacije".

Anand je dodala da će kanadske trupe takođe biti poslate da pomognu ukrajinskim vojnicima i obuče ih kako da upravljaju ovim oklopnim vozilima.

Francuska ministarka spoljnih poslova Katarina Kolona naglasila je da će Francuska takođe slati tenkove Ukrajinskim partnerima.

"Kao što znate, mi smo već isporučili artiljeriju, municiju i oklopna vozila i početkom januara najavili smo da će Francuska isporučiti tenkove AMKS-10", rekla je ona.

Kolona je ovo otkrila na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim ukrajinskim kolegom Dmitrom Kulebom u lučkom gradu Odesi.

Njih dvoje su razgovarali u jednom bukneru, pošto se oko ovog grada još uvek vode žustre borbe.

U sinoćnjem obraćanju, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zahvalio se kanadskoj vladi na podrsci.

On je takođe rekao da se ruska agresija može zaustaviti samo "adekvatnim oružjem".

"Teroristička država neće razumeti ništa drugo. Treba nam oružje na bojnom polju. Oružje koje štiti naše nebo", rekao je Zelenski.

Njegovi komentari su usledili nakon novih ruskih raketnih i bespilotnih napada. U udarima, koji su pogodili prestonicu Kijev i druge ukrajinske gradove, poginulo je najmanje 11 ljudi i oštećeno nekoliko zgrada i energetskih objekata širom zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 1 godinu

Гази Путине,бог ти помого.Само гас.Гази фашисте.

ratko

pre 1 godinu

lepo ja kazem Vucicu nit nam je4 francuska nacisticka prijatelj nit je ikada bila ,ni nemacka ni hrvatska ni jedna zemlja sem Madjarske ,ne racunam Rusiju ,a ti govoris gluposti o dobrovoljvima .zao mi je sto nisam zdrav da ji ja odem tamo pa da vidim kakko bi ti mene uhapsio i bilo ko od smradova iz ove drzave. gde si bio kada su Rusi 1999 ratovali za nas ,da cujem gde si ti bio da branis Srbiju na Kosovu i Metohiji . bolje ti je da cutis jer navlacis sve veci jaz ovog naroda sa takvim izjavama. i tteraj ta g...a iz nase zemlje amerikance britance nemce i ostale eu nacisticke zemlje i ne daj da s... po Srbiji i ne zanosi se da ces mirnoim putem nesto resiti sa siptarcinama jer oni znaju samo za silu ,tako i treba uzvratiti i svima koji su tamo stacionirani . oni nisu zbog Srpskog naroda dole nego zbog blaga ,tako da im bas pisti oce li smradovi ubiti Srbe

sledeća vest

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija