• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

28.01.2023

11:30

TRAMP: BAJDEN ĆE KIJEVU POSLATI NUKLEARNE BOMBE! Bivši američki predsednik izneo zastrašujuće upozorenje!

Vesti

TRAMP: BAJDEN ĆE KIJEVU POSLATI NUKLEARNE BOMBE! Bivši američki predsednik izneo zastrašujuće upozorenje!

Podeli vest

Prvo dolaze tenkovi, a onda nuklearke. Okončajte ovaj ludi rat, sada. To je veoma lako da se uradi. Da sam i dalje predsednik SAD, to bih odmah učinio, kaže bivši šef Bele kuće

Bivši predsednik SAD Donald Tramp upozorio je da će njegov naslednik Džo Bajden snabdeti Ukrajinu i nuklearnim bombama. Tramp je poručio da bi Bajden trebalo hitno da okonča rat u Ukrajini, umesto što ga još više raspiruje i dovodi na ivicu atomskog sukoba.

Tek početak

Bivši američki predsednik je na svojoj društvenoj mreži Trut sošal reagovao nakon vesti da će, osim Nemačke, i SAD poslati svoje tenkove Kijevu. On tvrdi da se sadašnja administracija SAD tu neće zaustaviti.

"Prvo dolaze tenkovi, a onda nuklearne bombe", istakao je Tramp.

Kako je dodao, Bajden bi trebalo pod hitno da zaustavi rat u Ukrajini.

"Okončajte ovaj ludi rat, sada. To je veoma lako da se uradi", napisao je Tramp, ali nije obrazložio na koji bi način to trebalo da bude urađeno.

Bivši predsednik SAD, koji stalno govori da se ovaj rat ne bi ni dogodio da nije pokraden na izborima i da je ostao u Beloj kući, zaključio je da bi on, da je sada na Bajdenovom mestu, lako okončao sukob u Ukrajini.

Sa njim je saglasno i više političara u Vašingtonu. Republikanski kongresmen Troj Nelz u četvrtak uveče je za Foks njuz rekao da bi Bajden trebalo da pozove Trampa kako bi ovaj pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina i okončao sukob.

- Moramo zaustaviti ovaj rat, a Donald Tramp to može da uradi - kazao je Nelz.

Foto: Reuters

"Abramsi" su tek početak... Zastrašujuća tvrdnja bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa

Problemi kod kuće

On je dodao da američki tenkovi "abrams" zahtevaju ogromnu logističku podršku, te da umesto dodatne vojne pomoći Kijevu SAD treba da se fokusiraju na druge krize u svetu i probleme kod kuće.

- Iscrpljujemo svoje zalihe municije. Industriji će biti potrebne godine da to nadoknadi - kazao je Nelz.

Osim njega i mnogi drugi američki političari i građani bili su protiv slanja tenkova i dodatne vojne pomoći Ukrajini. I prema njihovom mišljenju Amerika bi trebalo da okonča ovaj rat, umesto što ga rasplamsava. Veliki broj građana SAD smatra da zbog rata Amerikanci žive sve lošije, te da bi aktuelna administracija trebalo da se posveti unutrašnjim problemima, od visoke inflacije do ogromnog priliva izbeglica na južnoj granici. Neki od njih strahuju od izbijanja trećeg svetskog rata, budući da je Moskva saopštila da slanje tenkova i sve ubojitijeg oružja Kijevu predstavlja opasnost od totalnog rata u svetu.

 

Rusija sad ratuje protiv NATO i Zapada

Generalni sekretar Evropske službe za spoljne poslove EU Stefano Sanino ocenio je da Rusija pomera ratni fokus na NATO i Zapad. On je upozorio da će Putin sve češće gađati civilne ciljeve i mete koje nisu vojne u znak osvete Zapadu.
- Putin je sa koncepta specijalne vojne operacije prešao na koncept rata protiv NATO i Zapada. To je drugačija faza rata sa neselektivnim napadima na civile i gradove, više to nisu samo vojne mete - kazao je Sanino.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dera

pre 1 godinu

To što pošalje biće mu " nadoknadjeno " brzinom od 10 maha .

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17