• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.01.2023

09:30

ZAŠTO SE UBIJAJU AMERIČKI VOJNICI?! Za deset godina HILJADE izvršilo SAMOUBISTVO, na NOSAČU AVIONA ovakva pojava postala REDOVNA STVAR?!

AP/Photo

Vesti

ZAŠTO SE UBIJAJU AMERIČKI VOJNICI?! Za deset godina HILJADE izvršilo SAMOUBISTVO, na NOSAČU AVIONA ovakva pojava postala REDOVNA STVAR?!

Podeli vest

Mornar na američkom nosaču aviona US S "Džordž Vašington" izvršio je početkom prošle nedelje samoubistvo, saopštila je policija nakon istrage, što je najnovije u nizu od 14 samoubistava u prethodne dve godine među vojnim osobljem ovog ratnog broda

Poslednja žrtva, koja nije imenovana jer porodica još nije obaveštena, ubila se u privatnoj kući u Njuport Njuzu u državi Virdžinija, prema pisanju sajta "military.com".

Policijski portparol rekao je da je u pitanju samoubistvo. Vojnik je bio stacioniran na "Džordžu Vašingtonu", koji je na remontu od početka 2017. godine. Na istom brodu tri mornara su oduzela sebi život u roku od sedam dana prošlog aprila, prema podacima Si-En-Ena.

Električar 3. klase Džejkob Slokum i narednik Kristofer Kerol ubili su se 5. decembra i 18. januara, dok su bili na US S "Teodor Ruzvelt", još jednom nosaču aviona koji je bio usidren u brodogradilištu u državi Vašington.

Uslovi na brodu "Džordž Vašington" su došli u fokus nakon istrage o smrtnim slučajevima među mornarima prošlog aprila. Kako piše "Vašington tajms", članovi posade su se suočavali sa čestim prekidima u ventilaciji prostorija, prekidima struje i tekuće vode, a bilo je i stalne građevinske buke na brodu. Mnogi mornari su ili počeli da spavaju u svojim vozilima ili da iznajmljuju kuće van lokacije kako bi izbegli metež.

Dvojica demokratskih senatora iz Konektikata, Kris Marfi i Ričard Blumental, ocenili su u nedavnom pismu sekretaru ratne mornarice Karlosu del Toru da uslovi na brodu "Džordž Vašington" nisu prihvatljivi.

Takođe su kritikovali mornaricu, jer nisu brinuli o mentalnim potrebama svoje posade. Samoubistva su sve veći problem među pripadnicima vojske SAD, ocenjuje "military.com" i navodi da su se 384 američka vojnika ubila u 2020. godini, što je povećanje za 44 odsto od 2015. godine. Od 2014. godine, 4.842 vojnika oduzela su sebi život.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17