• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria novosti

31.01.2023

10:05

UKRAJINCI SE POVLAČE! Rogov: Trupe napustile prvu liniju odbrane u regionu Zaporožja!

Tanjug/AP

Vesti

UKRAJINCI SE POVLAČE! Rogov: Trupe napustile prvu liniju odbrane u regionu Zaporožja!

Podeli vest

Ukrajinske trupe napustile su prvu liniju odbrane u regionu Zaporožja i povukle se na unapred pripremljene položaje, izjavio je Volodimir Rogov, predsednik pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“, član glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti

 

„Ukrajinske trupe su skoro svuda napustile prvu liniju odbrane i prešle na spremne položaje na drugoj i trećoj liniji“, rekao je Rogov za RIA Novosti. Prema njegovim rečima, cilj ofanzivne operacije je postignut, planovi ukrajinske armije da krene u ofanzivu u Zaporožju na neko vreme su osujećeni.

"Naša vojska je oslobodila nove linije. Zauzela ih je i sada ima povoljniji taktički i strateški položaj na Zaporoškom frontu. Naša vojska je uspela da preuzme devet naselja pod vatrom ili operativnom kontrolom", naglasio je Rogov.

Ranije je saopšteno da je ruska vojska u januaru pokrenula lokalne ofanzivne operacije na liniji fronta Zaporožje. Borbe se vode skoro duž cele linije fronta, ali glavni pravci su u oblasti gradova Orehov i Guljajpole.

Zaporoška oblast je postala subjekt Ruske Federacije nakon referenduma koji je tamo održan, čije rezultate Kijev ne priznaje. Danas je više od 70% Zaporoške oblasti pod kontrolom Rusije , a regionalni centar, grad Zaporožje, ostaje pod kontrolom ukrajinskih trupa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

IKEA povlači još jedan proizvod sa tržišta! Prestanite odmah da ga koristite: Može izazvati požar
Društvo

IKEA povlači još jedan proizvod sa tržišta! Prestanite odmah da ga koristite: Može izazvati požar

IKEA apeluje na sve kupce koji poseduju VARMFRONT prenosni punjač od 10.400 mAh (broj modela E2038) sa oznakom datuma (GGNN) 2313, 2316, 2318 ili 2319, ili VARMFRONT prenosni punjač od 5.200 mAh (broj modela E2037) sa oznakom datuma (GGNN) 2318, 2319 ili 2322, da prestanu da ga koriste i da kontaktiraju kompaniju IKEA radi zamene proizvoda ili punog povraćaja novca.

17.07.2024

09:14

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija