• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index

31.01.2023

13:36

"KRŠE SVE, OD ZAKONA DO ZAKONA..." Mađari OPLELI po Kijevu, Sijarto ZAPREPASTIO Zapad OPTUŽBAMA na račun Ukrajine - PARTNERI? NIKAKO!

AP/Fotomontaža

Vesti

"KRŠE SVE, OD ZAKONA DO ZAKONA..." Mađari OPLELI po Kijevu, Sijarto ZAPREPASTIO Zapad OPTUŽBAMA na račun Ukrajine - PARTNERI? NIKAKO!

Podeli vest

Kijev nikada nije bio partner Budimpešte po pitanju zakarpatskih Mađara, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

"Od 2015. godine prava Mađara se konstantno smanjuju i krše sa svakim novim zakonom", ocenio je Sijarto.

„Težili smo dobrim odnosima sa Ukrajinom, pre svega zbog toga što tamo živi 150.000 Mađara i mi bismo želeli da im bude što bolje. Očigledno je da što su bolji odnosi s susednom državom, to je bolje za mađarsku nacionalnu manjinu. Ali, Ukrajinci nikada nisu bili partneri. Od 2015. Godine oni postepeno, od zakona do zakona, krše i smanjuju prava mađarske nacionalne manjine“, rekao je on.

Mađarski mediji su ranije pisali da se u Zakarpatju sprovodi najveća mobilizacija od početka sukoba u Ukrajini usled velikih gubitaka 128. Zakarpatske brigade kod Soledara.

Volodimir Zelenski je ranije rekao da je ukrajinskoj komandi postavio zadatak da formira rezerve ljudstva. Vrhovna rada je, na predlog predsednika, produžila period vanrednog stanja i opšte mobilizacije u zemlji za 90 dana - do 19. februara ove godine.

Sijarto je ranije izjavio da na vrlo surov način mobilizuje Mađare u ukrajinsku vojsku i da mnogi ginu na ratištu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 1 godinu

Za vasu informaciju Madjarska je uvela sankcije Rusiji.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija